Ens adherim al manifest en contra de la contaminació ambiental

Ens adherim al manifest en contra de la contaminació ambiental

Ara Maó s’ha adherit al manifest en contra de la contaminació ambiental redactat per la Sindicatura de Greuges de Menorca i a través del qual es pretén conscienciar de la necessitat d’aconseguir la descarbonització i transició energètica de l’illa en les millors condicions i en el menor temps possible.

El text reclama que es desenvolupi un procediment per mesurar els contaminants més rellevants, especialment de la central tèrmica de Maó, i que en tot moment es facin públics els nivells de contaminació ambiental, el potencial impacte en salut així com les mesures que s’estan prenent per a corregir la situació.

De fet, Ara Maó ja va exigir recentment a Endesa que es comprometés de forma ferma a iniciar els tràmits per dur a terme la reconversió a gas de la central deixant de banda el fuel.

Així mateix, durant la taula rodona organitzada per l’agrupació d’electors a principis del passat mes de desembre, el catedràtic en Medicina Preventiva i Salut, Ildefonso Hernández, va posar sobre la taula diferents dades sobre l’augment de malalties causades per la contaminació de l’aire. I precisament la central d’Endesa supera els nivells permesos de gasos nocius i, a més, els seus mesuraments són inconstants o, fins i tot, inexistents.

Aquesta mateixa afirmació la trobem també al document del Síndic de Greuges, que afirma que hi ha evidències científiques que, a la zona oriental de Menorca, es manifesta un excés de casos de càncer potencialment causat per la contaminació emesa per la central de Maó.

Ara Maó, preocupat per aquesta situació, s’ha sumat a les reivindicacions d’aquest òrgan del Consell de Menorca, que sol·licita la implicació de les administracions per donar una resposta per garantir el dret dels ciutadans a un medi saludable.

No Comments

Post A Comment