Entra en funcionament el nou ascensor que connectarà el centre amb el port de Maó

ENTRA EN FUNCIONAMENT EL NOU ASCENSOR QUE CONNECTARÀ EL CENTRE AMB EL PORT DE MAÓ

Entra en funcionament el nou ascensor que connectarà el centre amb el port de Maó

El nou ascensor panoràmic que connectarà el port de Maó amb el centre històric de la ciutat entrarà en funcionament aquest dissabte.

Es tracta d’un dels projectes més importants dels darrers anys a Maó, que vam posar en marxa durant l’alcaldia de Conxa Juanola.

Un ascensor panoràmic i integrat en l’entorn, que transformarà la mobilitat

El nou ascensor, que connectarà la zona del parc Rochina amb un nou mirador al claustre del Carme, és una infraestructura cabdal per a la millora de la connexió del port i el nucli històric de Maó, i representa una fita en la consecució d’un nou model de mobilitat, més sostenible i que tingui en compte les necessitats de totes les persones que viuen, treballen i visiten Maó.

L’ascensor millorarà la connexió entre les dues zones, garantint una millor accessibilitat per a tothom, incloent-hi persones amb mobilitat reduïda i famílies amb infants.

En el cas de Maó, la millora de la mobilitat vertical urbana és un element imprescindible per assolir una ciutat més amable i assequible. Una ciutat que amb la posada en valor del seu port i la revitalització del seu nucli antic es projecta cap al futur.

Una mica d’història

Ara Maó es va presentar a les eleccions del 2015 amb el compromís d’intentar aturar el projecte de les escales mecàniques del Partit Popular, i apostant per una connexió vertical entre el port i la ciutat, una opció més respectuosa amb el conjunt de baranes i escales del projecte Claret i més eficient des del punt de vista del manteniment i el consum energètic.

Sota el lideratge de la batlessa Conxa Juanola, el nou ascensor es va presentar l’octubre del 2016, en el marc d’un projecte que també ha inclòs les tasques de consolidació del penyal, i que ha estat possible gràcies a la col·laboració entre l’Autoritat Portuària de Balears i l’Ajuntament de Maó.

Cal recordar que, dels 1,2 milions d’euros de pressupost, 800.000 euros els ha aportat l’Autoritat Portuària i la resta l’Ajuntament.

Per altra banda, durant el passat mandat també es va adquirir l’antiga nau de la Seat, amb l’objectiu de donar una nova vida a aquest cèntric espai en desús i completar la recuperació d’aquesta zona.

La complexitat de l’obra i l’arribada de la pandèmia han endarrerit la inauguració, però finalment Maó comptarà amb una infraestructura respectuosa amb l’entorn, que contribuirà a transformar la mobilitat i l’espai urbà de Maó. Esteim d’enhorabona!

El 26 de novembre de 2015, pocs mesos després d’accedir a la batlia, Conxa Juanola va presentar l’acord amb l’APB per al nou projecte de connexió entre el port i la ciutat mitjançant un ascensor.

El nou ascensor es va presentar el 13 d’octubre del 2016 a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

L’1 de desembre de 2017 vam muntar un ‘Cafè amb Conxa’ per debatre el projecte del futur ascensor.

El gener del 2018 es van instal·lar al vestíbul de l’Ajuntament dos plafons informatius de grans dimensions, explicant les principals característiques del projecte, amb imatges virtuals i plànols.

El mes de març de 2019 van començar les obres de construcció de l’ascensor a la zona del Claustre del Carme.

Nou ascensor panoràmica de Maó - Menorca

El 8 de maig de 2021 s’inaugura el nou ascensor.

No Comments

Post A Comment