Escales mecàniques del port

Escales mecàniques del port

Farà ja un més que al diari es va parlar d’escales mecàniques al port, més concretament, al Parc Rochina.

Les noticies venien de la boca de la Batlessa i explicava que el més de maig ja estarien en servei,i si no és el més de maig, potser serà el més de juny.

Sense rebutjar l’idea, d’entrada, és evident que a les informacions que van aparèixer al diari, no hi havia massa de detalls.

Unes escales mecàniques necessiten ser alimentades per electricitat i també precisen d’un manteniment periòdic igual com passa amb un ascensor a una comunitat de veïns.

Això es tradueix en una despesa constant per a la ciutat i en canvi els possibles beneficis son mals de calcular perquè serà un bé de tipus públic, es a dir, indiscriminat com l’aire o el sol o l’enllumenat dels carrers, que fins ara són a l’abast de tothom .

Són moltes les ciutats que tenen escales mecàniques, però en general són ciutats de major població que la nostra i amb grans recursos econòmics de manera que el cost del funcionament resulta petit si es compara amb el pressupost municipal.

Si el que va dir la Batlessa es fa realitat el mes de maig tindrem escales mecàniques, però no sabem com seran, ni si funcionaran tot l’any, tot el dia i tota la nit, o només a unes hores.

¿Qui se’n beneficiarà ?. Doncs tothom que les empri . ¿Qui les pagarà?. Doncs, la ciutat.

Però no estaria de més saber el que ens costarà, com seran, i si funcionaran a tota hora, abans d’estar contents, no sigui que es tracti d’un nou “Titànic” consumat.

 

Tags:
,
No Comments

Post A Comment