Recuperam la figura del compositor maonès Deseado Mercadal Bagur

Homenatge al compositor Deseado Mercadal Bagur

Recuperam la figura del compositor maonès Deseado Mercadal Bagur

El passat 19 de juny, vam celebrar a la Sala d’Actes de l’Ajuntament, un homenatge a la figura del músic, compositor i historiador maonès Deseado Mercadal Bagur.

Es tracta d’una iniciativa que hem impulsat des de la Regidoria de Cultura, encapçalada per Conxa Juanola, amb l’objectiu d’avançar en la recuperació del patrimoni de la nostra ciutat.

A l’acte hi va participar Deseado Mercadal fill, que va signar un conveni amb l’Ajuntament per cedir el fons documental del seu pare, per a la seva difusió pública.

Per altra banda, l’Ajuntament va fer entrega a la família d’una pedra gravada, que es penjarà a l’enfront de la casa on va viure aquest personatge il·lustre, al carrer Sant Elies (carrer de Ses Vaques), nombre 26.

Divulgació de la figura de Deseado Mercadal

Conxa Juanola ha explicat que “aquest acte formal és l’inici de tota una sèrie d’iniciatives que es posaran en marxa per fer justícia a aquesta figura de la vida menorquina, que tant ha servit a les generacions posteriors per conèixer el nostre patrimoni cultural. És un deure que tenim com a ciutat fer aquesta feina”

Després de la primera recepció del fons, ara es durà a terme la feina de catalogació, amb l’objectiu de posar-lo a l’abast dels investigadors. A més, una part s’exhibirà en una sala del Teatre Principal.

Per altra banda, l’Institut Menorquí d’Estudis, amb la col·laboració de l’Ajuntament, organitzaran unes jornades, el proper mes d’octubre, per donar a conèixer aquesta figura. També s’encomanarà una biografia a partir de tota aquesta documentació, i es contempla l’edició d’un llibre a partir dels seus materials.

Tags:
No Comments

Post A Comment