Impulsam els Camins Escolars amb l’objectiu que els alumnes vagin a peu a l’escola

Impulsam els Camins Escolars amb l'objectiu que els alumnes vagin a peu a l'escola

Impulsam els Camins Escolars amb l’objectiu que els alumnes vagin a peu a l’escola

Aquesta setmana hem presentat el projecte Camins Escolars, una iniciativa que hem posat en marxa des de les Regidories d’Educació i Mobilitat de l’Ajuntament de Maó, encapçalades per Antoni Carrillos i Manolo Lora.

Carrillos ha assenyalat que “volem fomentar que la infància recuperi el seu lloc en l’espai públic de Maó, i que es puguin moure sols o acompanyats en els trajectes de casa a l’escola”.

És per açò, ha explicat, que l’objectiu principal del projecte és crear i identificar itineraris més segurs per als fillets i filletes de Maó.

El regidor d’Educació també ha recalcat que “volem promoure hàbits saludables i que la mobilitat sigui a peu, afavorint així el desenvolupament d’una activitat física quotidiana”.

Finalment, ha assenyalat que “també volem reduir el nombre de vehicles motoritzats en els camins cap a l’escola, de manera que disminueixin les emissions contaminants, el soroll i els col·lapses que pateixen alguns centres escolars a les entrades i sortides. En definitiva, cerquem avançar cap a una societat més sostenible i més humana”.

Escoles adherides

Un camí escolar situa les necessitats de mobilitat dels infants en el centre de l’acció pública i de l’interès social, i té la finalitat de crear unes condicions adequades per als seus desplaçaments quotidians.

L’objectiu és que els alumnes vagin a peu a l’escola, seguint un itinerari segur, marcat a terra, perquè  fins i tot els més petits es puguin orientar.

En aquest sentit, consideram que fer segur i atractiu el camí de casa a l’escola és una manera de recuperar espais per a la infància.

De moment, són quatre els CEIP que s’han adherit a la iniciativa: Mare de Déu del Carme, Maria Lluïsa Serra, Mateu Fontirroig i Mare de Déu de Gràcia.

A partir d’un procés participatiu, en el qual s’ha tingut en compte l’opinió de la comunitat educativa, s’han adaptat els camins escolars a les necessitats particulars de cada centre, amb la finalitat d’optimitzar-ne la seguretat.

Àudio Antoni Carrillos

Espai web Camins Escolars

No Comments

Post A Comment