Jordi Tutzó fa un resum d’aquests primers sis mesos de legislatura

Jordi Tutzó fa un resum d’aquests primers sis mesos de legislatura

Des d’Ara Maó, sempre, des del nostre naixement com Agrupació Política, hem demostrat la nostra voluntat d’arribar a acords, a bons pactes, on es vegin reflectides les nostres línies programàtiques de construir una ciutat per a la seva gent, amb serveis socials i serveis públics garantits, i amb mesures d’adaptació al canvi climàtic, que ja són urgents.

En el cas de l’acord assolit envers el pressupost municipal per a l’any 2024, amb la negociació i el vot favorable imprescindible d’Ara Maó possibilitem, un any més, l’impuls per dur a terme polítiques i pressupostos de progrés, i amb açò, precisament, creiem que complim amb el nostre compromís adquirit amb els ciutadans i ciutadanes de Maó.

Polítiques per assegurar els serveis d’atenció a les persones, la cultura, la llengua, la igualtat, les ajudes d’emergència per als col·lectius més vulnerables, plans de reactivació laboral i econòmica, l’aposta per l’educació de 0-3 anys, l’aposta ferma per la recollida selectiva i el tractament de residus, les inversions en millores d’infraestructures, l’aplicació del pla de mobilitat sostenible i les mesures d’adaptació al canvi climàtic amb inversions en espais verds, en energies renovables i en el cicle de l’aigua, marquen aquest pressupost acordat.

Açò és un canvi de paradigma amb relació al passat mes de maig/juny postelectoral, i de relació amb els nostres antics socis de govern?

Malauradament, en aquell període postelectoral, ens vàrem trobar amb un PSOE molt bel·ligerant, que no va tenir una actitud, ni una voluntat, sincerament negociadora. No va entaular converses amb Ara Maó en qualitat de socis indispensables per projectar un nou Equip de Govern, sinó que ens va tractar més com a un competidor. De fet, varen tensar les negociacions fins al punt que, el mateix PSOE, va decidir trencar unilateralment les negociacions.

Tot i açò, Ara Maó, com a formació política fiable, coherent, amb disposició i capacitat de govern, com hem demostrat des que vàrem entrar en les institucions ja fa prop d’una dècada, continuem igualment oberts al diàleg, a la negociació, dispostos sempre a tirar endavant acords, tant de curt com de més llarg abast.

Com també, de manera anàloga, dispostos a ser conseqüents i no votar a favor, si el tema així ho requereix, com en el cas de les ordenances fiscals el passat mes de novembre, però sempre fent noves propostes, fins que el govern municipal va rectificar en la línia que crèiem més coherent i justa pels ciutadans i ciutadanes, per citar un exemple concret.

Perquè aquesta és la clau: el ser fidel al nostre compromís programàtic amb el ciutadà, que és el qui vota realment els càrrecs públics i el programa que vol que s’apliqui a la seva ciutat…, però açò s’ha de fer amb dignitat i coherència i, sobretot, sense els “espectacles” que estem veient a altres administracions, com, sense anar més enfora, al CIMe, o el cas més sagnant, al Parlament Balear, on el PP negocia amb l’extrema dreta disposicions que atempten contra els consensos assolits a la nostra terra des de fa anys en temes de llengua, o defensa del territori, per exemple.

En resum: les nostres línies programàtiques, el nostre tarannà d’arribar a acords, i el nostre ferm compromís amb els ciutadans i ciutadanes de Maó, ens marquen el camí a seguir, i així ho fem i aquí ens trobaran. Açò continua intacte, i noltrus seguim en la mateixa línia de sempre.

 

No Comments

Post A Comment