La cultura es desconfina: ‘El mite d’Aracne’, acte poètic i musical

El mite d'Aracne, acte poètic i musical la Sala de Cultura Sant Antoni

La cultura es desconfina: ‘El mite d’Aracne’, acte poètic i musical

Aquest dissabte, 13 de juny, a les 12 hores, la Sala de Cultura Sant Antoni de Maó acollirà l’acte poètic i musical El mite d’Aracne, que tindrà lloc en el marc de l’exposició Aracne in the spider’s web, de la fotògrafa Gianna Carrano.

Organitzat per Ara Maó, l’acte s’havia de celebrar el passat mes de març i formava part del programa d’actes del Dia Internacional de la Dona de l’Ajuntament de Maó, però va quedar ajornat a causa de la crisi de la Covid-19.

El recital comptarà amb la participació de les actrius Maria Cubas i Pili Lucena, que recitaran fragments de Les Metamorfosis d’Ovidi. Les acompanyarà a la guiterra Eva Cardona, que interpretarà peces clàssiques com Huaino (A. Politi) i Danza de las Hachas (G. Sanz), i temes populars com Scarborough Fair de Simon and Garfunkel

Inscripcions

L’acte comptarà amb un aforament limitat i s’ha adaptat als protocols de prevenció de la Covid-19.

Per tal d’assistir cal inscripció prèvia, que es pot fer enviant un correu a agrupacioaramao@gmail.com o telefonant al 971 94 53 72 (de 18 a 21 h).

Exposició ‘Aracne in the spider’s web’

L’exposició fotogràfica Aracne in the spider’s web, de l’artista Gianna Carrano, es podrà visitar fins al 30 de juny a la Sala Sant Antoni de Maó i està organitzada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Maó.

L’exposició fa al·lusió al mite d’Aracne, que segons la mitologia grega era una gran teixidora que va desafiar la deessa Atena. Com a càstig per la seva supèrbia, la deessa la va convertir en aranya i la va condemnar a teixir per sempre, de tal manera que ningú no pogués admirar la seva obra.

A l’exposició, Carrano fa servir aquest mite per construir una metàfora sobre la condició femenina i les xarxes invisibles que l’envolten, com una mena de pressió psicològica que cal trencar.

Al mateix temps, per a Carrano la teranyina també és una metàfora de la capacitat de les dones per crear xarxes efectives de comunicació i solidaritat. D’aquesta manera, l’exposició vol mostrar la lluita per aconseguir la igualtat de gènere, a més d’apoderar les dones i les filletes.

La mostra també inclou un vídeo en el qual diferents personalitats reconegudes dins el seu camp d’estudi interpreten l’obra de Gianna Carrano des de la seva perspectiva.

L’horari de visita de l’exposició és de 10 a 13 h i de 18 a 21  h, de dilluns a divendres; i de 10 a 13.30 h els dissabtes.

No Comments

Post A Comment