La falta de planificació continua deixant Maó i Menorca sense sociosanitari

La falta de planificació continua deixant Maó i Menorca sense sociosanitari

L’endarreriment dels darrers 4 anys, amb procés cap una reconversió d’usos inclosa i una reversió de propietat, ha provocat la situació de falta d’inversions actual.
Ara Maó valora negativament que la tardança en una solució per a la problemàtica de la manca d’un centre per a persones dependents ubicat a Maó ens hagi duit al fet que actualment no hi hagi finançament per a un projecte seriós, que primàvem com a opció preferent a l’antic hospital Verge del Toro.

Des de 2007, que s’abandona l’indret, hi ha interès des de les institucions que duen cap a la reconversió de l’antic hospital a un centre sociosanitari, amb diferents usos complementaris. El 2009 es presenta un avantprojecte, a iniciativa de l’Ajuntament i recolzament del Consell Insular, que ha de servir per iniciar aquesta reconversió i pensar en el futur de l’edifici. Durant aquella legislatura, el partit de l’oposició, el PP, també va defensar la reconversió de l’edifici per a ús sociosanitari, amb foto de campanya inclosa.

Però la realitat és que durant la legislatura passada no només no s’ha fet res per continuar reclamant finançament per un servei més que necessari per a la població maonesa i menorquina, sinó que es va iniciar un procés de reconversió per abandonar l’edifici a la seva sort. Un reconversió, d’altra banda, molt mal feta, perquè l’edifici ha acabat tornant a mans del titular, el Govern de les Illes Balears.

Ara Maó continua defensant l’ús sociosanitari de Verge del Toro, però sobretot continua reclamant un servei molt necessari per a la població. Volem arribar a un consens per tal que sigui possible la inversió que ens mereixem, i que aquesta sigui la propera gran inversió autonòmica en centres per a persones dependents, que estem convençuts que arribarà, atesa la importància de la qüestió. Tenim el compromís de fer-ho possible, però no hi podem perdre més temps: és una qüestió de prioritats. I també som conscients que és un projecte que hem de bastir tot de nou, i per açò farem feina. I el Govern de les Illes Balears s’hi ha de comprometre.

 

No Comments

Post A Comment