La intolerable passivitat de l’ajuntament

La intolerable passivitat de l’ajuntament

Davant de tots els esdeveniments succeïts els darrers mesos, en què, més enllà de les vagues de tots els col·lectius implicats en l’educació, Maó té el trist honor de comptar amb els tres directors dels seus tres instituts expedientats, és lamentable la doble passivitat de l’Ajuntament de Maó. En primer lloc passivitat perquè ni la pròpia institució de l’Ajuntament ni el seu òrgan competent, la Regidoria d’Educació, en mans de Simón Gornés, han actuat en conseqüència, tot deixant a la seva sort els tres directors en negar-los fins i tot el recolzament moral, com si aquests greus fets no s’haguessin esdevingut a la nostra ciutat i no afectessin als seus ciutadans. Ara bé, també consideram que hi ha passivitat pel fet d’esser simplement la sucursal a Maó del Govern Popular de Bauzá i la consellera Camps i, en darrera instància, dels postulats ideològics de la FAES enlloc d’ésser la veu i l’administració de proximitat dels maonesos.

Així, idò, ara més que mai queda ben palès que darrera aquesta lluita per controlar l’educació hi ha una qüestió política. No és que no es doni cap resposta a la situació, és que han obviat les veus de tècnics, docents, pares i societat civil que s’ha mostrat en bloc decididament en contra d’aquest TIL i les seves formes. La ideologia és l’únic que mou un govern buit de seny i d’identitat que ha vingut per capgirar-ho tot segons les instruccions vingudes de les altes instàncies del seu partit.

En aquesta situació, ARA Maó exigeix a l’Ajuntament de Maó que faci la seva feina de representació dels maonesos i a la Regidoria d’Educació que actuï i treballi per un consens en l’educació, com a pont entre l’administració autonòmica i els instituts o, com a mínim, de recolzament als seus centres educatius. O és que no havien proclamat que seria una gran troballa que totes les nostres administracions tinguessin el mateix color polític? Doncs d’aquesta legislatura monolítica encara no hem trobat un benefici de cap tipus i per mostra en tenim els tres directors dels nostres tres instituts expedientats il·legítimament en exercir lliurament, com és propi d’una democràcia, el seus càrrecs i un Ajuntament que acota cap i calla.

No Comments

Post A Comment