La justícia desestima el recurs del PP contra l’addenda del contracte del Servei Municipal d‘Aigua Potable i Sanejament de Maó

Ara Maó considera que s’està desvirtuant l’Impost de Turisme Sostenible

La justícia desestima el recurs del PP contra l’addenda del contracte del Servei Municipal d‘Aigua Potable i Sanejament de Maó

El Jutjat Contenciós Administratiu nombre 2 de Palma de Mallorca ha desestimat el recurs que va interposar el Partit Popular contra l’acord del Ple Municipal de l’Ajuntament de Maó, celebrat el 22 de desembre de 2016, que aprovava l’addenda al contracte del Servei Municipal d‘Aigua Potable i Sanejament de Maó, que gestiona l’empresa Hidrobal.

Des d’Ara Maó esteim molt satisfets amb aquesta sentència, ja que reconeix la bona feina que vam fer durant l’alcaldia de na Conxa Juanola per solucionar un problema que ens vam trobar damunt la taula, i que vam resoldre pensant sempre en l’interès dels maonesos i maoneses.

Cal recordar que amb aquest tema el PP va fer molta demagògia i va llençar sospites de malversació sobre l’equip de govern. Ara, el jutge ens dona la raó i resol que l’addenda està degudament documentada i justificada. A més, el PP de Maó haurà de pagar les despeses del procés judicial.

Fem memòria

L’any 1989, l’Ajuntament de Maó va adjudicar, per vint anys, el Servei Municipal d’Aigua Potable i Sanejament de Maó. L’any 2003, el consistori va aprovar dues pròrrogues de 10 anys cadascuna, fins al 2029. Al llarg del desenvolupament del contracte, ambdues parts havien acumulat un sèrie de desequilibris fruit d’obres i serveis realitzats no previstos inicialment, provocant un desequilibri pendent de resoldre.

Aquest fet va motivar que, l’any 2015, l’equip de govern de l’Ajuntament de Maó iniciés un procés per regular la situació. Aquest procés va culminar el desembre de l’any 2016 amb l’aprovació, al Ple Municipal, de l’addenda al contracte del Servei Municipal d‘Aigua Potable i Sanejament de Maó.

Aquest document, recollia les obres executades per l’empresa durant els anys anteriors, i informades favorablement pels tècnics municipals. L’addenda també assenyalava que el pagament d’aquestes actuacions es compensarien amb deutes d’Hidrobal amb l’Ajuntament. Una vegada fet el recompte final, el document establia un saldo positiu a favor de la concessionària que pujava a 568.374 euros, a compensar amb una revisió de tarifes.

L’aprovació d’aquest acord va motivar les al·legacions i posterior recurs contenciós-administratiu del Partit Popular.  Ara, el jutjat ha desestimat aquest recurs, considerant que l’addenda s’ajusta a dret, en la seva totalitat, tal com ja apuntaven els informes dels tècnics municipals. 

Suspensió de la pujada de tarifes per als grans consumidors

Així i tot, l’equip de govern, donat el context actual i la manca de les infraestructures necessàries per garantir el subministrament d’aigua de qualitat òptima, considera imprescindible deixar en suspensió la revisió de les tarifes per als grans consumidors, fins que es pugui garantir l’aigua tractada a tota la població. En aquest sentit, se cercarà una alternativa que compensi el desequilibri econòmic. Aquest acord es farà extensible a l’oposició.

Finalment, l’equip de govern de l’Ajuntament valora aquesta sentència favorable com un aval a la gestió feta i a la professionalitat i diligència dels tècnics municipals, durant tot el procés de l’addenda.

Així mateix, proposa al Partit Popular que adopti una actitud col·laborativa i constructiva, per tal de donar una solució a la ciutadania des de la responsabilitat.

Tags:
No Comments

Post A Comment