La nova normativa de vehicles de mobilitat personal entrarà en vigor a Maó el pròxim 9 de març

Maó, Sant Lluís i Es Castell regulen la circulació dels vehicles de mobilitat personal

La nova normativa de vehicles de mobilitat personal entrarà en vigor a Maó el pròxim 9 de març

El pròxim 9 de març entrarà en vigor la nova normativa que regularà la circulació dels vehicles de mobilitat personal (VMP) a les vies urbanes del municipi de Maó, una norma que hem impulsat des de la Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Maó.

El nostre company i regidor de Mobilitat, Manuel Lora, ha explicat que “els patinets elèctrics estan apareixent a moltes ciutats com un mitjà de transport per a distàncies curtes, i són una alternativa respectuosa amb el Medi Ambient que pot arribar a reduir la nostra dependència del cotxe”.

La nova normativa s’ha redactat de manera conjunta amb els municipis de Sant Lluís i Es Castell.

Cap a una mobilitat sostenible

L’objectiu de la nova ordenança és crear un marc legal que doni seguretat viària als conductors dels VMP i, també, a la resta de la població que comparteix espais públics amb aquests vehicles.

En aquest sentit, aquesta ordenança és una passa més en el procés de transformació de Maó cap a un model de ciutat més sostenible i més agradable per a l’activitat de les persones.

La ràpida proliferació al municipi d’aquests nous aparells ha provocat certes incidències i disfuncions en la mobilitat. Vianants i ciclistes ja comparteixen el seu espai amb vehicles de característiques molt diferents, i els conductors d’aquests VMP patien un buit normatiu respecte de la regulació de les seves condicions de circulació.

Per veure la nova normativa feu clic aquí. 

Per veure el díptic informatiu que s’ha editat feu clic aquí. 

Tags:
No Comments

Post A Comment