La perseverança de l’Ajuntament, clau per a la recuperació del Verge del Toro

La perseverança de l’Ajuntament, clau per a la recuperació del Verge del Toro

L’agenda política d’Ara Maó sempre ha situat en un lloc primordial la conversió de Verge del Toro en sociosanitari

Durant la legislatura del PP, el conseller de Salut va arribar a declarar al Parlament que a Menorca no eren necessàries més places sociosanitàries, tot i conèixer la dura realitat de les llistes d’espera de les places de dependència, les dificultats de geriatria i les places, etc. Així, vam viure com la famosa foto de 2011 a les escales de l’edifici per part de l’equip municipal del PP que es presentava a les eleccions reclamant un sociosanitari es va convertir en un bluf, contactes amb privats que ressonaven a parador nacional (mai ho arribarem a saber) i traspàs (mal fet) de l’edifici al Ministeri.

El canvi d’un nou legislatiu al Govern de les Illes Balears en el mandat actual (de pacte d’esquerres) va suposar un canvi d’inflexió, i a nivell municipal va suposar un retorn de l’edifici i tornar a parlar d’un ús públic i per a la gent. El canvi, però, no ha estat un camí fàcil. Fins fa poc, l’executiu autonòmic no veia clar què fer de l’edifici, i les opinions anaven de la declaració de l’estat de ruïna al plantejament de fer un sociosanitari fora del Verge del Toro. Açò succeïa el febrer de 2017.

És, però, el convenciment incondicional de l’ús públic i, específicament, sociosanitari de l’edifici per part de l’equip de govern municipal que avui l’adjudicació del projecte de reforma és una realitat. L’equip municipal, liderat per Conxa Juanola, ha dibuixat amb convicció el futur de l’edifici. I ho ha fet des del coneixement de les necessitats dels maonesos i, per extensió, dels menorquins.

Ara Maó, que duia en el seu programa electoral tant la conversió de l’edifici en sociosanitari com una aposta clara de model de ciutat en la recuperació dels edificis en desús, manifesta la seva satisfacció.

No Comments

Post A Comment