L’agrupació d’electors Ara Maó convida a un itinerari guiat pels edificis en desús de la ciutat

L’agrupació d’electors Ara Maó convida a un itinerari guiat pels edificis en desús de la ciutat

Aquest proper dissabte 7 de març, Ara Maó organitza un itinerari a peu per mostrar als participants diferents edificis en desús de Maó i fer també propostes per al debat sobre el  model  de ciutat. Són molts els edificis, tant públics com privats, que estan en situació d’abandonament i açò obliga a una reflexió conjunta. L’itinerari  -un passeig d’una hora i mitja– serà conduït per l’arquitecte Joan J. Gomila.

Ara Maó ja va tractar, la primavera del 2014, la qüestió dels edificis en desús a una xerrada amb arquitectes i representants d’entitats afectades, en què es van apuntar els elements claus per  reflexionar-hi.  D’una banda, va quedar molt clar que és necessari planificar quina ciutat volem per poder desenvolupar després una gestió municipal conseqüent per aconseguir-la, visió que no és habitual en les polítiques municipals. Així mateix, el debat  amb experts indica que la política de construir edificis nous en tost de recuperar els vells, argumentant que és més econòmic, és equivocada perquè ajorna el problema de trobar un ús a aquests edificis, i també és més costosa perquè a la inversió del nou edifici cal sumar la despesa de manteniment de la construcció ja existent, si no volem acabar amb una ciutat plena d’equipaments obsolets que degraden l’espai urbà, com ja està passant en l’actualitat.

Aquest  itinerari guiat pretén crear debat públic entre la població de Maó, que serà necessari per arribar a pactes socials i polítics sobre els usos d’aquests edificis i així poder realitzar les actuacions prioritàries.

L’itinerari dels edificis en desús organitzat per Ara Maó comença aquest dissabte 7 de març a les 17 hores davant els quarters de Santiago, al carrer Josep Anselm Clavé.

 

No Comments

Post A Comment