L’Ajuntament de Maó convoca el VII Concurs de Microrelats per la Igualtat

L’Ajuntament de Maó convoca el VII Concurs de Microrelats, amb motiu del Dia Internacional de la Dona

L’Ajuntament de Maó convoca el VII Concurs de Microrelats per la Igualtat

Un any més, des de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Maó organitzam el concurs de microrelats amb motiu de la commemoració, el 8 de març, del Dia Internacional de la Dona.

Enguany, la temàtica proposada és “el treball de cures” i el termini de presentació d’obres serà del 17 de febrer a l’1 de març de 2021.

Segons l’informe anomenat “El treball de cures i els treballadors de la cura per a un futur amb treball decent”, publicat per l’Organització Internacional del Treball (OIT), les dones realitzen el 76,2% de tot el treball de cures mundial no remunerat; i, a més, li dediquen 3 vegades més de temps que els homes. En conseqüència, en una família amb persones dependents, generalment seran les dones les que realitzaran les tasques de cures, tot sacrificant la seva vida professional.

L’objectiu del Concurs de Microrelats és reflectir de quina manera es pot aconseguir que les dones prenguin consciència individual dels seus drets i capacitats, adquireixin recursos, guanyin influència i formin part de la societat com a ciutadanes de ple dret, en igualtat de condicions. A més, amb aquesta iniciativa el consistori pretén potenciar les relacions basades en el respecte mutu, la gestió pacífica de conflictes i la igualtat d’oportunitats.

Condicions dels microrelats

Els microrelats poden ser escrits en català o en castellà i han de ser originals i inèdits. L’extensió no pot superar, en cap cas, les 100 paraules; cada concursant pot presentar al concurs dos microrelats, com a màxim, que han de reflectir els objectius del concurs.

Hi pot participar qualsevol persona que sigui nascuda, estudiant o resident a Menorca.

Hi haurà dues categories:

A. Fins a 18 anys
B. Més de 18 anys

El jurat del concurs estarà format per quatre persones, representants del món literari del nostre municipi i de l’Ajuntament de Maó. El jurat analitzarà i qualificarà les obres finalistes, i, finalment, emetrà un veredicte. El veredicte es farà públic el Dia de la Dona, el 8 de març, i posteriorment es publicarà a la web de l’Ajuntament.

Respecte a la forma de presentar els microrelats, es podrà fer per correu electrònic, a l’adreça electrònica igualtat@ajmao.org, o de forma presencial, a qualsevol dels registres de l’Ajuntament, amb la següent indicació escrita en el sobre: “Concurs Microrelats Igualtat”.

L’Ajuntament podrà organitzar una lectura pública d’aquelles obres que hagi seleccionat el jurat amb aquesta finalitat, o bé pot publicar les obres guanyadores. La persona guanyadora de cada categoria rebrà una tauleta tàctil.

Tags:
No Comments

Post A Comment