L’Ajuntament fa un plantejament de millora en la gestió de l’aigua

L’Ajuntament fa un plantejament de millora en la gestió de l’aigua

S’aborda la concessió municipal de la gestió, i es posen solucions definitives després de les evasives dels darrers anys

L’equip de govern de l’Ajuntament de Maó presenta una política tarifària més justa tenint en compte tant la situació econòmica de moltes famílies com la situació de la qualitat de l’aigua. Així, s’incentiva l’estalvi d’aigua alhora que se’n beneficia econòmicament qui menys gasta. Es contribueix a reduir les extraccions de l’aqüífer per davallar els nivells de nitrats. Ara Maó ja ho plantejava en el nostre programa electoral.

La revisió de tarifes aprovada en el darrer Ple Municipal implica que tots els habitatges que se situen en el primer tram de despesa d’aigua tindran una rebaixa del 50% respecte del que s’abonava fins ara i que la tarifa es manté per als que estan en el segon tram. Vam fer un comunicat fa una setmana que podeu llegir aquí.

Veuran incrementada la factura aquells usuaris que se situïn en el tercer tram (10% d’increment), en el quart (20%) i en el cinquè (35%). La quota que es paga per sanejament no es modifica i tampoc la quota fixa per servei.

S´ha de recordar que les famílies nombroses tenen una bonificació que passen a pagar el 70% de la tarifa domèstica i els casos de persones derivades de serveis socials en risc d’exclusió que reben ajudes o jubilats amb una pensió per davall del salari mínim també estan bonificades i passen a pagar el 25% de la tarifa domèstica.

Per tant, aquelles famílies que consumeixin dins els trams que es considerin de consum normal, no rebran cap augment de cost en la seva factura.

Respecte als acords presos amb l’empresa concessionària del Servei Municipal d’aigües, que té aquesta concessió des de 1989, s’ha aprovat liquidar les obres fetes i pendents des de fa 10 anys. Algunes d’aquestes obres havien quedat sense certificar i per tant estem parlant de deficiències burocràtiques (que no s’havien resolt en els darrers anys) però que estan fetes i informades per part dels tècnics municipals l’any 2013. També s’ha clarificat el deute que l’empresa concessionària tenia envers l’Ajuntament i que no estava reconegut per aquesta. Altres obres pendents de certificació resten a l’espera que es puguin clarificar i per tant no han entrat en aquesta liquidació.

Per poder superar aquesta situació rebuda sense malmetre l’estabilitat econòmica, ni carregar costos damunt la ciutadania, s’ha acordat regularitzar les liquidacions d’aquí a 2027.

1 Comment
  • Quique Gornés
    Posted at 11:32h, 28 desembre Respon

    hola, després de llegir sa noticia a Es diari Menorca i es vostre comunicat m’han sorgit uns dubtes que no sé si podríeu aclarir:
    – S’acord implica que sa concessió amb Hidrobal s’allarga fins a 2027, per fer front a sa liquidació? Si no és així, quan està previst que s’acabi sa concessió amb aquesta empresa privada?
    – Comenteu que s’ha clarificat un deute de sa concessionària cap a s’Ajuntament, per quin import i sota quin concepte?
    – A sa noticia des diari, a banda d’inversions, es parla d’un import de més de mig milió d’€ en concepte de “compra d’aigua per a Sant Climent”, és correcte? Sa compra d’aigua per a un nucli urbà no hauria de ser una despesa corrent de sa concessionària? ho podeu explicar millor?
    Moltes gràcies, si voleu me podeu contestar per email, gràcies.

Post A Comment