L’Ajuntament preveu que l’IBI davallarà un 8 % de cara al 2017

L’Ajuntament preveu que l’IBI davallarà un 8 % de cara al 2017

Aquesta mesura es preveu dur a terme després que l’Ajuntament, dins el seu marge d’actuació, pugui aplicar un coeficient reductor d’un 0.92 % als valors cadastrals del municipi.

Els ajustos pressupostaris no són una tasca fàcil, dins un ajuntament. Hem de tenir en compte que, per a la confecció del pressupost de 2016, ja es va plantejar una petita pujada de l’IBI, després que s’hagués de fer front a un Pla Econòmic Financer, a conseqüència de l’incompliment de la regla de despesa de cursos anteriors, amb un desviament de 1,8 milions d’euros. El joc d’equilibris no ho feia fàcil, i més si es volien mantenir les apostes de govern en Serveis Socials i en Promoció Econòmica. En tot cas, la pujada de l’IBI per a aquest exercici (ho trobareu ben explicat aquí) suposava que l’impost continuava, així i tot, estant per davall de 3 dels 4 exercicis del mandat anterior.

Amb tot, la feina constant d’equilibris pressupostaris segueix. S’ha de seguir mantenint sota control el deute financer. Però es veu la possibilitat de prendre la decisió de rebaixar el valor cadastral, i que l’IBI pugui quedar al nivell de pressió fiscal, depenent del tipus d’habitatge, de 2008, 2009 o 2010. I, igualment, s’han de mantenir les apostes en matèria de Serveis Socials i Promoció Econòmica.

Ara Maó mostra satisfacció davant la feina feta. Consideram que és important que les despeses d’una institució com l’Ajuntament estiguin ben ajustades a les possibilitats, que les necessitats principals puguin estar cobertes, i si açò es pot aconseguir amb una menor pressió fiscal per part dels ciutadans, encara millor. Jordi Tutzó, regidor d’Hisenda (Ara Maó) ha expressat també aquesta satisfacció en aquest sentit d’ajustar-se a la realitat i poder assolir, alhora, els compromisos amb la ciutadania.

Per a més informació, podeu consultar la nota de l’Ajuntament aquí.

No Comments

Post A Comment