Les agrupacions d’electors de llevant es reuneixen per coordinar-se en la composició dels futurs governs municipals

Les agrupacions d’electors de llevant es reuneixen per coordinar-se en la composició dels futurs governs municipals

Ahir dilluns, dia 3 de juny, es van reunir representants de les agrupacions de Som es Castell, Volem Sant Lluís i Ara Maó al local de la darrera, a Maó, en un trobada marcada per la bona entesa, una unitat d’anàlisi de les eleccions i la necessitat de bastir ponts i compartir estratègies en l’àmbit municipal, especialment de cara a la composició de nous governs dels ajuntaments.

En una primera anàlisi dels resultats electorals, les agrupacions assenyalen que la correlació de forces a Menorca en l’àmbit municipal mostra una consolidació de l’esquerra alternativa, que es manté com a segona força en nombre de regidors, just després del PP (deixant de banda el cas d’Alaior, en què el PSOE i l’esquerra es presenten sota les mateixes sigles, Junts per Lô). Ens trobam, així (deixant Alaior a banda) que el PP compta amb 33 regidors, l’esquerra progressista 30 i el PSOE 29. Aquest element, absent a les anàlisis mediàtiques, representa una força considerable, perquè el mapa polític de Menorca ja no tornarà a ser més el del bipartidisme. Les agrupacions d’electors van néixer per ser un espai de confluència més enllà dels partits i les quotes de poder que permetés canvis significatius en la manera d’aplicar polítiques, com s’ha demostrat aquests quatre anys. I aquesta manera de fer, que no cerca altra cosa que el bé comú, ha consolidat la major part del seu electorat.

En aquest sentit, les agrupacions encaren les negociacions de formació de futurs possibles governs amb un objectiu molt clar: l’aplicació i consens de programes polítics per governar els ajuntaments i la gent que representen, en primer lloc, i també un pacte que impliqui la governança: la manera com es gestiona la institució. Tot açò molt més enllà del repartiment de les àrees de gestió.

No Comments

Post A Comment