Les escoles de Maó s’impliquen en la transformació del consum d’energia al municipi

Projecte 50/50 a les escoles de Maó

Les escoles de Maó s’impliquen en la transformació del consum d’energia al municipi

Ahir es van presentar els resultats del Projecte 50/50, una iniciativa que l’Ajuntament de Maó va posar en marxa durant el passat mandat en el marc de les polítiques encaminades a impulsar la transició energètica al municipi, i que ha comptat amb la participació de les escoles Mare de Déu del Carme i Maria Lluïsa Serra.

El projecte 50/50 consisteix en la creació d’equips energètics formats per representants de tota la comunitat educativa, que a partir de reunions periòdiques i amb assessorament tècnic, analitzen els consums dels centres educatius i posen en marxa mesures d’estalvi energètic, principalment a partir de canvis d’hàbits.

Estalvi energètic a les escoles

Durant la presentació d’ahir, en la qual va participar la tinenta d’Alcaldia d’Educació i Joventut, Laia Obrador, es va explicar que durant el curs 2018-2019 entre els dos centres s’ha estalviat més de 7.800 euros. En concret, al Mare de Déu del Carme s’ha generat un estalvi de 5.597 euros, que representa un estalvi del 21,53% i 11.677 kg de CO2 que es deixen de llançar a l’atmosfera, mentre que al Maria Lluïsa Serra la despesa s’ha reduït en 2.307,30 euros, la qual cosa es tradueix en 6.029,7 kg de diòxid de carboni menys.

El 50% de l’estalvi es convertirà en subvenció directa per als centres (es decidirà col·lectivament a què es destinen els diners) i el 50% restant es destinarà a inversions per a generar nous estalvis energètics.

Després de l’èxit d’aquesta primera experiència, enguany el projecte 50/50 també s’aplicarà a les escoles Mateu Fontirroig i Sa Graduada.

Implicació de la ciutadania

El Projecte 50/50 s’emmarca en la diagnosi energètica municipal que l’organització sense ànim de lucre Ecooo i l’Ajuntament de Maó van dur a terme l’any passat, a partir de la feina d’un equip tècnic mixt, format per regidors, tècnics municipals i tècnics d’Ecooo, i un dels seus objectius és fomentar la participació de la ciutadania en la transformació del consum d’energia en l’àmbit municipal.

Per a més informació sobre la diagnosi energètica municipal feu clic aquí.

No Comments

Post A Comment