La Llei de la Reserva de Biosfera, una eina absolutament necessària

Al·legacions Ara Maó PTI

La Llei de la Reserva de Biosfera, una eina absolutament necessària

El proper dilluns, 11 d’abril, el Consell Insular celebrarà el Ple extraordinari sobre la Llei de la Reserva de Biosfera, en el qual es votarà la proposta de text legislatiu, que després s’haurà d’enviar al Parlament de les Illes Balears.

La Llei de Reserva de Biosfera és una eina de vital importància per a l’illa, ja que ha de permetre consolidar el camí que Menorca va emprendre ja fa anys, basat en l’aposta per la sostenibilitat.

El text inclou temes com els recursos hídrics, les aigües marines costaneres, la possibilitat de limitar l’afluència de vehicles a motor, l’estratègia de descarbonització de l’illa, la qualitat de l’aire, els criteris ambientals en la contractació pública, la gestió de les zones forestals o la biodiversitat, entre d’altres.

Cal recordar que aquesta és la segona vegada que el Consell Insular exerceix la capacitat d’iniciativa legislativa, després de la Llei del Camí de Cavalls.

Des d’Ara Maó consideram que la Llei de la Reserva de Biosfera és una eina absolutament necessària. Tenim una declaració com a Reserva de Biosfera, aconseguida a partir de la implicació de molta gent, però necessitam instruments que ens donin la força i els instruments per convertir les idees en fets reals i mesures concretes, sense estar condicionats per altres normes.

Avui més que mai, cal preservar el territori i els recursos naturals per a les generacions futures. Per tot açò, des d’Ara Maó donam total suport a la Llei de la Reserva de Biosfera. 

No Comments

Post A Comment