Maó acollirà una nova edició del campionat World Robot Olympiad, que enguany se celebrarà, per primera vegada, a Menorca

Maó acollirà una nova edició del campionat World Robot Olympiad, que enguany se celebrarà, per primera vegada, a Menorca

El Recinte Firal de Menorca, a Maó, serà l’escenari que acollirà la primera edició del campionat World Robot Olympiad (WRO), que se celebrarà el mes vinent a Menorca.

L’esdeveniment tindrà lloc el proper 21 de maig, i l’hem organitzat des del Servei de Joventut de l’Ajuntament de Maó, juntament amb l’Associació de Veïns Camí de ses Vinyes i l’Associació TDAH Menorca. A més, compta amb el patrocini d’Artiem Hotels i Caixa Colonya.

Competició de robòtica educativa d’àmbit internacional

Es tracta d’una competició de robòtica educativa d’àmbit internacional, que ofereix al jovent una oportunitat per atracar-se, de manera lúdica i divertida, a la tecnologia i l’enginyeria.

Amb l’orientació d’un entrenador/a, els/les joves participants han de construir un robot innovador, que superi un repte. Així, aprenen i demostren la seva capacitat de resolució de problemes, al mateix temps que desenvolupen competències personals.

Es valoraran les següents categories:

• RoboBasic. Han de construir rebots teledirigits, per a infants i fillets/etes de 6 a 12 anys (2010 a 2016); poden fer servir material LEGO WeDo i Spike Essentials.

• RoboMission. Els equips han de construir un robot autònom, que aconsegueixi la màxima puntuació possible en resoldre proves plantejades sobre un tauler; pot estar construït amb maquinari basat en LEGO Mindstorm (NTX o EV3), Spike Prime o Robot Inventor i amb un programari de lliure elecció.

– RoboMission-Elementary, de 8 a 12 anys (nascuts entre 2010 i 2014)

– RoboMission-Junior, de 11 a 15 anys (nascuts entre 2007 i 2011)

– RoboMission-Senior, de 14 a 19 anys (nascuts entre 2003 i 2008)

La WRO està promoguda, a escala internacional, per la World Robot Olympiad Association. A Espanya està organitzada per Fundació educaBOT. La competició de Menorca donarà als guanyadors/ores l’accés directe a la final nacional.

Pel què fa la programació de l’esdeveniment del dia 21 de maig, a les 10.00 hores s’acreditaran les persones participants i s’iniciaran les proves. A les 13.30 hores es farà una paella popular (a 5 € cada plat, fins esgotar les existències). A les 17.00 hores començarà la competició oficial, que finalitzarà a les 19.00 hores, quan es nomenaran els guanyadors/ores i es lliuraran els trofeus.

Rafa Muñoz, vocal de l’Associació de Veïns Camí de Ses Vinyes i secretari de l’Associació de Pares TDH Menorca, assegura: “Aquest campionat posa en valor activitats formatives adreçades als joves en el món de les noves tecnologies, la programació, la robòtica, els coneixements tècnics i de mecatrònica, en una societat que cada vegada està més digitalitzada. Servirà per posar en solfa que aquest tipus de campionats sí es fan a Menorca, i esperem que es pugui repetir en futures edicions”.

Feu clic aquí per veure el cartell. 

No Comments

Post A Comment