Maó, ciutat amiga de la infància

Maó, ciutat amiga de la infància

Davant la notícia apareguda als mitjans sobre el qüestionament que l’agrupació d’electors Ara Maó fa de la declaració de Maó com a ciutat amiga de la infància, volem fer les següents puntualitzacions:

  1. Aquest suposat qüestionament sorgeix arran d’un article publicat a la nostra web, que té com a principal objectiu fer una reflexió sobre les polítiques de benestar social al municipi i les accions cap a on consideram que s’han d’encaminar i cap a on s’encaminen. Enmig d’aquesta reflexió apareix una frase que esmenta una política, que s’ha fet en l’anterior govern, de fer diferents declaracions institucionals, com és l’exemple de la de Ciutat Amiga de la Infància, que en si mateixes no tenen per què servir als objectius d’unes polítiques ben encaminades.
  2. Aquesta frase, que evidenciam i assumim que no està ben formulada en aquesta reflexió, serveix per conformar un titular de qüestionament de l’adhesió de la ciutat com a amiga de la infància, que volem aclarir que no qüestionam.
  3. La carta d’Unicef sobre l’adhesió a la xarxa, en els seus termes, és una gran oportunitat per treballar en favor de col·lectius que poden tenir risc d’exclusió social.
  4. En tot cas, el que volíem reflexionar és que aquestes declaracions han de servir per establir prèviament unes polítiques de benestar concretes, i totes les accions duites a terme han d’anar en el mateix sentit, no basta amb la simple declaració. El segell que suposa ser Ciutat Amiga de la Infància ha de ser una oportunitat per abordar la realitat de les problemàtiques. Les polítiques han d’anar a to amb la declaració.

No Comments

Post A Comment