Maó celebra el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones amb un ampli programa d’actes

Maó celebra el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones amb un ampli programa d’actes

Maó celebra el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones amb un ampli programa d’actes

Un any més, l’Ajuntament de Maó, en el marc del Consell Municipal d’Igualtat, que és l’òrgan on es reuneixen les entitats que fan feina per la igualtat al municipi de Maó, torna a organitzar i coordinar un ampli i variat programa d’activitats amb motiu de la celebració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

El regidor d’Igualtat i Participació Ciutadana, Biel Pons, ha assenyalat que “els actes serviran per recordar la molta feina que encara ens queda per fer per eliminar la violència contra les dones”.

En aquest sentit, cal recordar la metàfora de l’iceberg de la violència de gènere, a la part visible del qual hi ha els assassinats i les formes de violència més explícites, i a la part invisible tots aquells comportaments més subtils i normalitzats, com els micromasclimes, el llenguatge sexista o la invisibilització de les dones, que serveixen per legitimar les actituds masclistes que s’expressen més clarament.

Pons ha recalcat que “hem de seguir fent feina contra tot allò que es veu i tot allò que no es veu, i ho hem de fer junts, dones i homes”.

Programa d’actes

Les activitats tindran lloc del 19 al 29 de novembre. Inclouen projeccions de documentals, conferències, tallers, teatre i actes en record de les víctimes, entre altres activitats de sensibilització.

El 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista, es durà a terme un acte en memòria de les dones assassinades a causa de la violència de gènere: es llegirà un manifest i es farà un minut de silenci, trencat per cinc minuts de renou, a les 19.00 hores, a la plaça de la Constitució.

Entre la resta d’actes programats, destaquen el taller ‘Urbanisme i gènere’, el divendres 22 de novembre, i el taller ‘Repensem els espais de la ciutat’, el dissabte 23 al matí, que permetrà reflexionar sobre com el disseny urbà pot contribuir a fer una ciutat més igualitària.

Ara Maó també participarà en el programa amb la taula rodona ‘Lliures o valentes? Dones a les festes, què hem de reivindicar?’, que tindrà lloc el divendres 29 de novembre, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament, a les 20 hores.

Podeu consultar tots els detalls de la programació al web de l’Ajuntament de Maó.

No Comments

Post A Comment