Maó: la ciutat educadora

Maó: la ciutat educadora

Maó ha viscut aquests dies, els passats 9 i 10 d’abril, un seminari sobre “Ciutat educadora i governança local”. La finalitat: descobrir el potencial de l’educació per a una ciutat més equitativa i per a les polítiques que es practiquen al municipi. La ciutat educadora no només és un títol sinó que ha d’impregnar com a filosofia a la pràctica del dia a dia en la construcció d’una societat millor.

Així ho manifestaven els representants de l’Ajuntament, que se centraven en la importància que tant l’administració (amb tot el seu cos de treballadors, que són molts, i també els representants polítics) com les entitats socials s’impregnin d’aquesta sensibilitat educadora. I aquesta transversalitat ha de ser corretja de transmissió dels projectes municipals. Posa de manifest que és necessària la col·laboració i la implicació de tothom per assolir aquest repte. D’aquesta manera, tots els projectes -urbanístics, comercials, econòmics, culturals, educatius, socials, de mobilitat…- han de tenir aquesta visió. Aquesta visió ha estat la que s’ha trasmès en la realització d’aquest seminari sobre governança local, i ha estat enfocat en visió interna (als treballadors de l’Ajuntament i representants polítics) i externa (amb representats de les entitats socials). Ha comptat amb la presència del polític i filòsof Joan Manuel del Pozo i de la pedagoga Angélica Sátiro.

Ara Maó, i l’Ajuntament de Maó per extensió, referma el seu compromís, idò, amb la ciutat educadora, com a motor de canvi de la ciutat i de la societat en general. Així ho manifestàvem al nostre programa polític: “De la ciuat espectacle a la ciutat educadora”. Seguim el camí marcat pels nostres compromisos.

No Comments

Post A Comment