Maó se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat

L'Ajuntament de Maó se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat

Maó se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat

Des de la Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Maó seguim fent feina per avançar cap a un model de mobilitat sostenible, i enguany Maó se sumarà a la Setmana Europea de la Mobilitat amb un programa d’activitats que tindran lloc del 16 i el dia 22 de setembre.

El regidor de Mobilitat, Manolo Lora, ha assenyalat que “es tracta d’una iniciativa dirigida a sensibilitzar a tota la ciutadania sobre les conseqüències negatives que comporta l’ús irracional del cotxe a la ciutat, tant per a la salut pública com per al medi ambient”.

Lora també ha explicat que la campanya d’aquest any se centrarà a ressaltar la necessitat d’una mobilitat sense emissions i explicar la importància d’arribar a la neutralitat de les emissions de carboni l’any 2050, un objectiu recollit en el Pacte Verd Europeu de la Comissió Europea.

Cal recordar que la Setmana Europea de la Mobilitat es va començar a celebrar l’any 1999, i compta  amb el suport de la Comissió Europea. Se celebra cada any, del 16 al 22 de setembre, amb la realització d’activitats destinades a promocionar la mobilitat sostenible i fomentar el desenvolupament de les bones pràctiques i les mesures permanents.

Programació

Projecció de documentals

Els dies 16 i 17 de setembre, a les 20.30 hores, es projectaran, al Claustre del Carme, els documentals Ciudades i Sobre ruedas, el sueño del automóvil, respectivament.

Conferència ‘La nova era de la mobilitat’, a càrrec d’Àlex Santos

El dia 18 de setembre, a les 20.00 hores, tindrà lloc, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament, l’exposició de la ponència La nova era de la mobilitat, a càrrec d’Àlex Santos, gerent de Sector Públic, Mobilitat i Mitjans a l’empresa Altran. Santos ha participat recentment com a ponent en el CETMO The Centre for Transportation Studies for the Western Mediterranean, presentant The new era of mobility, i en el Primer Congrés de Mobilitat Urbana Sostenible (COMUS2020).

Dia Internacional Sense Cotxes,

A més, el 22 de setembre se celebrarà el Dia Internacional Sense Cotxes, una jornada durant la qual es limitarà l’accés de vehicles a la plaça Bastió des del carrer Bastió i l’entrada de vehicles a la plaça Conquesta des del carrer Portal del Mar, entre les 11.00 hores i les 14.00 hores. En conseqüència, durant aquesta franja de temps, el transit també quedarà restringit a una sèrie de carrers d’aquesta zona.

Els vehicles de transports hi podran accedir durant l’horari habitual, tot extremant les precaucions. Es tracta d’una iniciativa que també pretén trobar noves solucions als problemes associats a l’augment del trànsit a les ciutats.

Tags:
No Comments

Post A Comment