Maó, ciutat 30

Maó es convertirà en Zona 30

Maó, ciutat 30

El darrer Ple municipal va aprovar la modificació de l’Ordenança Municipal de Circulació, Trànsit i Seguretat Vial, amb la qual tota la ciutat de Maó es convertirà en zona 30, una iniciativa que hem impulsat des de la Regidoria de Mobilitat.

Durant el Ple, el regidor de Mobilitat, Manolo Lora, va assenyalar que “el creixement quasi exponencial del parc automobilístic ha afavorit un repartiment poc equitatiu de l’espai públic. Per aquest motiu, en la major part de l’entramat urbà, el carrer ha perdut la seva condició de punt de trobada, de convivència i d’intercanvi entre els ciutadans per convertir-se en un lloc de trànsit i de pas”.

Lora també va assegurar que “aquesta concepció insostenible de la mobilitat ha ocasionat una pèrdua de la qualitat de la vida dels ciutadans, ja que la seguretat viària, el medi ambient urbà i la tranquil·litat en l’espai públic s’han vist notablement afectats”.

És per tot això, va subratllar, que les administracions s’han de replantejar alguns aspectes del model de mobilitat urbana actual, amb l’objectiu d’introduir progressivament una sèrie de canvis en l’ordenació i el repartiment de l’espai públic, i millorar la convivència entre els vianants i els vehicles al centre de la ciutat.

Principals objectius de ‘Maó zona 30’

• Oferir major protagonisme als vianants

• Evitar el tràfic de pas

• Incrementar la seguretat viària

• Reduir les emissions contaminants i el soroll

• Reduir el consum de combustible i augmentar l’eficiència energètica

• Major intervenció social en la planificació i gestió de l’espai públic

No Comments

Post A Comment