Margarida Orfila ja és Filla Il·lustre de Maó

Margarida Orfila ja és Filla Il·lustre de Maó

Margarida Orfila ja és Filla Il·lustre de Maó

La pianista, compositora i professora Margarida Orfila i Tudurí va ser nomenada Filla Il·lustre de Maó el passat 22 d’octubre, en un acte institucional que va tenir lloc a la Sala d’Actes de l’Ajuntament.

Després de l’obertura de l’acte, la cronista arxivera, Esther Cladera, va llegir l’acord del ple i les adhesions rebudes, que figuren a l’expedient, i el qual compta amb un centenar, entre institucions, entitats i particulars.

Tot seguit, la jutgessa instructora de l’expedient, Catalina Ferrer va manifestar que «amb aquesta declaració seguim dignificant la feina de les dones, com és de justícia, per recuperar aquesta part de la memòria històrica que la societat ha fet invisible».

La cerimònia va incloure una conferència biogràfica sobre la nova Filla Il·lustre, pronunciada per la també pianista Isabel Fèlix, que, a més, va delectar els assistents amb dos fragments per a piano, obra de l’homenatjada.

Finalment, familiars de l’homenatjada van destapar el retrat que va passar a formar part de la Galeria de Menorquins Il·lustres.

Margarida Orfila i Tudurí esdevé, així, la tercera dona que s’incorpora a la insigne Galeria, juntament amb Maria Lluïsa Serra i Margarita Comas.

No Comments

Post A Comment