Marina E.G. presenta ‘Mites#’, una exposició que revisita la mitologia grecoromana des del feminisme

Marina E.G. presenta ‘Mites#’, una exposició que revisita la mitologia grecoromana des del feminisme

L’artista menorquina Marina E.G. inaugura Mites# a la Sala Sant Antoni de Maó, una exposició inèdita a Menorca, que inclourà obres de vídeo-performance, objectes intervinguts i reescriptura de textos de la mitologia grecoromana.

La mostra s’inaugurarà el pròxim 13 de gener a les 20 hores i compta amb el suport de l’Ajuntament de Maó i la Fundació Sa Nostra.

Es podrà visitar de dimarts a divendres, de 18 a 21 hores, i dissabtes d’11 a 13 hores i tardes, fins al 4 de febrer.

La mitologia grecoromana des d’una perspectiva feminista

Mites# (2020-2022) revisita i analitza els relats de la mitologia grecoromana des d’una perspectiva feminista i del concepte de violència simbòlica. Parteix d’algunes edicions catalanes de l’obra Les Metamorfosis d’Ovidi Nasó, editades al segle XXI, per evidenciar la transmissió de valors patriarcals que construeixen la nostra identitat cultural.

A través de l’art d’acció, Marina E.G. malmet Les Metamorfosis per reescriure els mites de la nostra cultura des d’una postura crítica amb el patriarcat i el capitalisme.

La primera tinenta d’Alcaldia de Cultura, Conxa Juanola, ha explicat que “els criteris expositius que ens marcam des de l’Àrea de Cultura són que les exposicions tenguin un component multivariable i amb una traçabilitat temàtica, i que toquin tots els temes que pensam que són interessants i d’actualitat, i que són necessaris per fer reflexionar, com el feminisme, la diversitat cultural o les diferents formes d’expressió del pensament crític”.

Juanola també ha assenyalat que “aquelles propostes expositives que contemplen tota aquesta diversitat per a nosaltres són molt interessants, perquè abasten tota la complexitat del que ha de ser l’expressió artística, que ha d’ajudar a avançar com a societat a partir de la reflexió crítica dels ciutadans i ciutadanes”.

La darrera vegada que Marina E.G va exposar a l’illa fou a l’exposició col·lectiva Distància_____Social, comissariada per Aina Pla, ara fa quasi un any. Les obres presentades eren del període 2017-2019 i, en aquesta ocasió, mostrarà el projecte més recent i, segurament, el més rellevant en la seva trajectòria.

Activitats complementàries

L’exposició s’acompanya d’una sèrie d’activitats de divulgació totalment gratuïtes, dirigides al públic general i als centres educatius d’ESO, batxillerat i cicles formatius.

El proper 20 de gener a les 20 h es farà una primera visita guiada per a públic general a càrrec de l’artista i no caldrà inscripció.

Per altra banda, els centres educatius que estiguin interessats, podran sol·licitar una visita guiada a la Sala Sant Antoni en les dates i horaris que tinguin disponibilitat, enviant un correu electrònic a activitats.marinaeg@gmail.com

DECLARACIONS CONXA JUANOLA

No Comments

Post A Comment