Milloram la mobilitat a Tanques del Carme i Fort de l’Eau

Mobilitat a la barriada de Tanques del Carme de Maó

Milloram la mobilitat a Tanques del Carme i Fort de l’Eau

Aquest matí hem presentat una sèrie de canvis en la circulació impulsats des de la Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Maó, que s’emmarquen en el Pla d’Acció de Mobilitat Sostenible (PMUS) que es va redactar durant el passat mandat.

El regidor de Mobilitat, Manolo Lora, ha explicat que “l’objectiu de les mesures és reduir el trànsit rodat a la barriada de Tanques del Carme i pacificar el trànsit a la zona de Fort de l’Eau”.

La reordenació de la mobilitat a les barriades de Tanques del Carme i Fort de l’Eau és un dels compromisos que Ara Maó va adoptar durant la darrera campanya electoral, després d’encarregar un estudi a Cinesi i fer feina durant l’anterior legislatura en l’elaboració de l’esmentat Pla de mobilitat, un document que ha servit per detectar els punts febles de la zona i del municipi en general.

En aquest sentit, tots els canvis de circulació han estat informats a la Mesa de Mobilitat municipal, que compta amb la representació de més de 20 entitats ciutadanes implicades, i el consistori preveu que les accions necessàries per poder dur a terme aquests canvis comencin a finals d’aquesta setmana.

Cal recordar que el tram de la via de Ronda que va des de la rotonda ‘de s’àncora’ (dalt la costa de Corea) fins a la rotonda d’Abu Omar és un dels trams amb més concentració de vehicles de tot Maó.

Concretament, durant els mesos d’estiu passen per aquests carrers una mitjana superior als 8.500 vehicles diaris. Per aquest motiu, s’ha optat per la limitació a un únic sentit del trànsit de vehicles a la costa de Corea, en direcció cap al port. L’objectiu d’aquesta mesura és descongestionar el trànsit en aquest tram de la via de Ronda, eliminant tot el volum de vehicles que, fins ara, hi accedia per la costa de Corea.

Costa de Corea

La circulació de vehicles per la costa de Corea passarà a ser d’un únic sentit, que baixarà des de la rotonda ‘de s’àncora’ fins al port. L’adaptació d’aquesta via permetrà canviar les línies d’aparcament en aquest carrer, que passaran a ser en bateria, fet que permetrà habilitar al voltant de 15 places més en aquesta via.

A partir d’ara, els vehicles que anaven des del port en direcció cap a la via de Ronda, pujant per la costa de Corea, hauran de seguir la seva circulació pel moll de Llevant i accedir al centre de la ciutat per la costa de Cala Figuera, que connecta amb el carrer Camí des Castell.

Un altre dels arguments que avala aquest canvi a la Costa de Corea són les demandes dels veïns d’aquesta zona, que es queixaven de la contaminació acústica que suposava el trànsit de vehicles per aquest carrer, a causa de la forta pendent de la via. Així mateix, l’eliminació de la pujada de turismes i motocicletes per aquest carrer també suposarà una reducció considerable de les emissions contaminants que emeten aquests vehicles, a conseqüència de la revolució necessària dels seus motors per pujar la costa.

Passeig Marítim

D’altra banda, l’Ajuntament també ha aprovat una sèrie de canvis en el trànsit del passeig Marítim. A partir d’ara, tot aquest carrer tindrà un únic sentit de circulació, des de l’avinguda de Fort de l’Eau, fins a l’hospital Verge del Toro.

D’aquesta manera, els vehicles que arribin a l’avinguda de Fort de l’Eau des de la via de Ronda hauran de girar a la dreta, cap al passeig Marítim, en direcció a l’ascensor del port, passant per l’Hotel Port Mahón, fins a arribar a l’altura de l’aparcament de sa punta.

Avinguda de Fort de l’Eau

En aquest punt; els vehicles podran seguir la seva direcció pel passeig Marítim, fins a l’Hospital Verge del Toro, tal com es feia fins ara, o girar a l’esquerra, per l’avinguda de Fort de l’Eau, que passarà a tenir un únic sentit de circulació, fins a arribar a la via de Ronda.

Carrer de Sant Sebastià

També es produirà un canvi en el sentit de la circulació del carrer de Sant Sebastià, al tram
de la via situat entre el carrer de Bellavista i el carrer de Madrid. Per tant, aquest carrer també
passarà a ser d’un únic sentit de circulació, que anirà des de la plaça Miranda fins al passeig
Marítim. D’aquesta manera, aquest carrer recuperarà el seu traçat original, que havia sigut
modificat l’any 2011.

Podeu llegir la nota de premsa de l’Ajuntament fent clic aquí.

Tags:
No Comments

Post A Comment