Milloram la neteja de Maó amb maquinària i vehicles més eficients i sostenibles

Milloram la neteja de Maó amb maquinària i vehicles més eficients i sostenibles

Els darrers dies ha arribat la primera entrega dels nous vehicles i maquinària que s’incorporen als Serveis de Neteja de Maó, en el marc del nou contracte de neteja.

Concretament, ha arribat una màquina garnadora, quatre vehicles elèctrics de caixa oberta, màquines bufadores i una desbrossadora.

Durant la roda de premsa de presentació, Conxa Juanola, regidora de Medi Ambient, va destacar que “es tracta de vehicles elèctrics, eficients i que no fan renou, com marcaven els plecs del contracte. A més, estèticament tenen una imatge molt neta i aclarida, per transmetre la necessitat de què el municipi estigui net”.

Fes clic aquí per escoltar les declaracions de na Conxa Juanola

Màquina garnadora d’aspiració elèctrica

La nova màquina garnadora d’aspiració és 100 % elèctrica i té, com a funció principal, la neteja de residus, tant a les zones de vianants com als vials. El seu tercer raspall permet augmentar l’ample de garnat, cosa que incrementa el seu rendiment. A més, incorpora un sistema d’humectació que evita que es formi pols i afavoreix que els residus siguin aspirats més fàcilment.

Vehicles elèctrics de caixa oberta

També s’han presentat quatre dels 11 nous vehicles elèctrics de caixa oberta que s’incorporaran als serveis de neteja. Es tracta d’un cotxe de dimensions reduïdes i gran maniobrabilitat, cosa que li facilita l’accés a totes les zones de la ciutat.

Durant els propers mesos arribarà la resta de l’equipament inclòs en el contracte, entre els quals destaquen un camió cisterna, per al baldeig; un furgó de neteja amb aigua; una fregadora de voreres; diverses garnadores baldejadores o carretons elèctrics.

“Cuidam Maó”

Durant la presentació, també es van donar a conèixer els nous vestuaris del personal treballador dels serveis de neteja viària, que incorporen novetats com el color de la roba –taronja– i el nou logo, que passa a dur el lema “Cuidam Maó”.

Convé recordar que el nou contracte dels Serveis de Neteja, aprovat el mes d’octubre per Ple, compta amb una dotació de màquines i vehicles amb més capacitat, eficiència i telecontrol, que permeten treballar amb criteris de sostenibilitat.

No Comments

Post A Comment