El mite d’Aracne, acte poètic i musical

El mite d'Aracne, acte poètic i musical en el marc de l'exposició de Gianna Carrano 'Aracne in the spider's web'

El mite d’Aracne, acte poètic i musical

El pròxim dissabte, 14 de març, a les 12 hores, la Sala de Cultura Sant Antoni acollirà un acte poètic i musical a càrrec de les actrius Maria Cubas i Conxi Masreal, que comptaran amb l’acompanyament musical d’Eva Cardona.

Sota el el títol El mite d’Aracne, les dues actrius recitaran Les Metamorfosis d’Ovidi, en un acte que tindrà lloc en el marc de l’exposició Aracne in the spider’s web, de la fotògrafa Gianna Carrano.  Durant el recital, els assistents també podran gaudir d’una copa de vi.

Organitzada per Ara Maó, l’activitat forma part del programa d’actes de celebració del Dia Internacional de la Dona de l’Ajuntament de Maó.

Exposició ‘Aracne in the spider’s web’

L’exposició fotogràfica Aracne in the spider’s web, de l’artista Gianna Carrano, es podrà veure del 7 al 26 de març, a la Sala Sant Antoni de Maó i està organitzada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Maó.

L’exposició fa al·lusió al mite d’Aracne, que segons la mitologia grega era una gran teixidora que va desafiar la deessa Atena. Com a càstig per la seva supèrbia, la deessa la va convertir en aranya i la va condemnar a teixir per sempre, de tal manera que ningú no pogués admirar la seva obra.

A l’exposició, Carrano fa servir aquest mite per construir una metàfora sobre la condició femenina i les xarxes invisibles que l’envolten, com una mena de pressió psicològica que cal trencar.

Al mateix temps, per a Carrano la teranyina també és una metàfora de la capacitat de les dones per crear xarxes efectives de comunicació i solidaritat. D’aquesta manera, l’exposició vol mostrar la lluita per aconseguir la igualtat de gènere, a més d’apoderar les dones i les filletes.

La mostra també inclou un vídeo en el qual diferents personalitats reconegudes dins el seu camp d’estudi interpreten l’obra de Gianna Carrano des de la seva perspectiva. Com a activitat complementària, el dia 21 de març, a les 20 hores, se celebrarà un diàleg entre les persones participants en el vídeo i el públic.

L’horari de visita  de l’exposició és de 10 a 13 h i de 18 a 21  h, de dilluns a divendres; i de 9 a 13 h els dissabtes.

No Comments

Post A Comment