NO al CETA

NO al CETA

Ara Maó dona suport a la carta signada per més de 300 organitzacions i una àmplia representació de la societat civil instant als grups parlamentaris a no ratificar el CETA.

Ara Maó ha refermat sempre el compromís en la lluita en contra dels tractats transatlàntics anomenats de lliure comerç, i en aquest sentit forma part de la campanya NO al TTIP, CETA i TiSA, que ha organitzat diferents actes i manifestacions pels carrers de la nostra ciutat i de Menorca en general, algunes de les quals ben multitudinàries.

Dia 29 de juny tindrà lloc al Parlament espanyol la votació per ratificar el CETA, signat amb el Canadà, cavall de Troia per introduir una economia de lliure mercat basada en la llibertat de les grans empreses a fer pressió als estats per aconseguir al màxim de beneficis, en detriment dels drets més elementals de la ciutadania i del nostre planeta. Aquesta carta el que pretén és fer pressió als grups polítics que han manifestat, amb major o menor èmfasi, una postura favorable a la ratificació del tractat perquè no hi votin a favor. En aquest sentit, el paper del PSOE és clau, tot i que la més que probable abstenció d’aquest grup no sigui suficient per aturar la ratificació del CETA.

Per la seva banda, l’equip de govern a l’Ajuntament de Maó va aprovar una proposta al Ple de setembre de 2016 per fer arribar al Parlament espanyol la necessitat de tirar endarrere el procés i per declarar Maó ciutat contrària al TTIP i al CETA.

No Comments

Post A Comment