Nou pas endavant en la pacificació del centre de Maó

Pacificació del centre de Maó

Nou pas endavant en la pacificació del centre de Maó

Des de la Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Maó seguim fent feina per avançar en la pacificació del centre de Maó.

En aquest sentit, l’Ajuntament ja ha començat a notificar el permís d’accés als vehicles autoritzats a circular pels carrers Esplanada, Moreres, Sa Lluna, Sant Jordi i Bastió, que passaran a ser d’accés restringit per a residents al centre, comerços i serveis.

El regidor de Mobilitat, Manolo Lora, ha recordat que “la voluntat d’aquesta iniciativa és avançar cap a un model de ciutat més amable i sostenible, amb més espai per a les persones i que afavoreixi la dinamització de l’activitat social i econòmica en aquests carrers”.

Notificació del permís als vehicles autoritzats

Després de la transformació a plataforma única de tres dels carrers més importants del centre de Maó (Moreres, Sant Jordi i Bastió), ara impulsam la pacificació del trànsit en aquesta zona.

Amb aquest objectiu, s’ha optat per un sistema mixt, a mig camí entre la conversió total en zona de vianants i el lliure accés de vehicles. Un model que permet la dinamització social i garanteix la circulació dels veïns del centre i dels serveis essencials.

Una vegada emesos els permisos d’accés, les matrícules dels vehicles autoritzats quedaran enregistrades dins el sistema de vigilància, i podran circular lliurement per aquests espais. A partir del 18 de juliol, ja només podran accedir a aquests cinc carrers els vehicles autoritzats.

El permís d’accés a aquests carrers es notificarà mitjançant un document físic, que s’enviarà a les persones propietàries dels vehicles amb matrícula enregistrada als següents carrers:

S’Arraval, Isabel II, Sant Jeroni, Sant Antoni, Rector Mort, Sant Jaume, des Frares, des Negres, Sa Rovellada de dalt: vorera dreta fins al nº 148, vorera esquerra fins al nº107, Rovellada de Baix, des Forn, Esplanada, Ses Moreres, Sa Lluna, Sant Albert, Sant Bartomeu, Sant Jordi, Costa Hannover, Alba, Església, Alfons III, del Rosari, Bonaire, Bastió, Portal de Mar, PI. Bastió, Pl. Constitució, Deià, i Cos de Gràcia: vorera dreta del nº 2 al nº 20 i vorera esquerra del nº1 al nº7.

També es permetrà l’accés dels següents vehicles:

– Vehicles de titulars de targeta PMR
– 1 vehicle per cadascun dels comerciants establerts en aquests carrers
– Vehicles d’empreses de repartiment
– Vehicles d’emergència, policia, neteja i altres serveis essencials
– Vehicles de transport públic
– Vehicles de propietaris o llogaters de garatges
– Vehicles de persones que justifiquin la necessitat de pas de forma puntual
– Altres vehicles autoritzats per la policia local

Cal assenyalar que les bicicletes i els vehicles de mobilitat personal, com els patinets, també podran circular lliurement per aquests carrers.

Pel que fa a la senyalística, s’han col·locat els elements corresponents en l’entorn de l’accés a aquests carrers, per indicar als vehicles no autoritzats que no poden passar.

Les persones que vulguin fer qualsevol aclariment o resoldre qualque tipus d’incidència, poden contactar amb el telèfon de la POLICIA LOCAL: 971 36 39 61.

Per a més informació feu clic aquí.

No Comments

Post A Comment