Alta participació per decidir els nous usos de l’antiga nau de la Seat

Més de 300 persones han participat en la primera fase del procés participatiu de l'antiga nau de la Seat

Alta participació per decidir els nous usos de l’antiga nau de la Seat

Més de 300 persones han participat en la primera fase del procés participatiu per proposar els possibles usos futurs de l’antiga nau de la Seat de Maó, que hem posat en marxa des de la Regidoria de Participació Ciutadana, encapçalada per Catalina Ferrer.

Aquesta primera fase s’ha dut a terme en línia, mitjançat un qüestionari web, i també de forma presencial, amb punts participatius a l’Ajuntament i a diferents entitats. A més, s’han realitzat qüestionaris a peu de carrer i s’han fet diversos tallers de reflexió oberts a tothom.

Cal recordar que l’antiga nau de la Seat va ser adquirida per l’Ajuntament l’any 2018, durant l’alcaldia de na Conxa Juanola, gràcies a l’aposta ferma i decidida d’Ara Maó per la recuperació d’edificis en desús.

En aquell moment, Conxa Juanola ja va explicar que “les possibilitats que ofereix aquest equipament són moltíssimes i la nostra voluntat és donar veu als ciutadans perquè siguin ells els qui decideixin quina serà la destinació final d’aquest nou espai municipal”.

Espai d’ús cultural, artístic, associatiu o formatiu

Els primers resultats assenyalen la voluntat majoritària de convertir l’antiga nau en un espai d’ús cultural, artístic, associatiu o formatiu, obert a les entitats i a la ciutadania de Maó, així com la voluntat que l’espai compti amb diversitat d’usos compatibles entre ells.

La seva ubicació estratègica es veu com una oportunitat per a connectar el port amb el nucli antic i el barri de Tanques del Carme.

Per veure el resum dels resultats d’aquesta primera fase feu clic aquí.

Segona fase

Una vegada tancada aquesta primera fase, durant els mesos de gener i febrer se celebraran dos tallers participatius oberts a tota la ciutadania, per tal de debatre els usos de l’espai interior (equipament i part d’habitatge) i de l’espai exterior i les connexions amb l’entorn.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure la implicació de ciutadans i ciutadanes en el disseny d’aquest nou espai, generant un debat que permeti recollir idees que es puguin traslladar al projecte.

No Comments

Post A Comment