Per la pau i els drets humans, solidaritat amb Ucraïna

Per la pau i els drets humans, solidaritat amb Ucraïna

Per la pau i els drets humans, solidaritat amb Ucraïna

El passat 24 de febrer, la Federació Russa, presidida per Vladímir Putin, va posar en marxa un atac a gran escala contra Ucraïna, iniciant la invasió d’aquest país, encara no sabem amb quins objectius. Des d’Ara Maó, condemnam de manera rotunda aquesta flagrant violació de la legalitat internacional i dels drets humans més elementals.

Es tracta d’una acció criminal i totalment injustificada, que està provocant milers de morts, les conseqüències de la qual a hores d’ara són imprevisibles, i que en el pitjor dels escenaris ens podria conduir a una nova guerra mundial.

Aquests dies veim amb horror com Europa torna a patir bombardejos indiscriminats contra les ciutats i la població civil, i com la greu crisi humanitària causada per la guerra ja comporta milions de desplaçaments. Per tot açò, demanam el final de les operacions militars i la retirada immediata de l’exèrcit rus del territori ucraïnès.

Creim que les fronteres no poden imposar-se per la força i que tots els pobles tenen dret a viure en pau i a decidir el seu futur de manera  lliure i democràtica, sense imposicions de cap mena.

En aquest sentit, des d’Ara Maó demanam a la Unió Europea que incrementi els esforços diplomàtics per desescalar el conflicte, i comenci a fer feina per avançar cap a un nou marc de seguretat europeu, que superi els vells esquemes polaritzadors i la dependència respecte als Estats Units, garantint la pau, l’estabilitat i la convivència democràtica.

També veim amb esperança com els països europeus estan reaccionant amb prestesa, oferint ajuda humanitària a les persones que fugen de la guerra. Celebram aquesta gran onada de solidaritat, i esperam que es faci extensiva a totes les persones refugiades que arriben al nostre continent. Cal que Europa esdevingui un espai de pau, acollida i llibertat per a tothom que cerqui seguretat i una vida millor.

Des de Maó, tot el nostre suport i solidaritat amb el poble ucraïnès i amb les víctimes de tots els conflictes.

Conxa Juanola
Portaveu d’Ara Maó

Article publicat al diari Menorca el 8 de març de 2022

No Comments

Post A Comment