Per què hi ha violència masclista?

Per què hi ha violència masclista?

El proper divendres dia 30 de novembre a les 20h tindrà lloc a la Biblioteca Rubió i Tudurí una xerrada ben interessant que duu per títol: “Per què hi ha violència masclista?”, a càrrec de Cristina Simó, presidenta del Moviment de Democràtic de Dones d’Espanya, que té delegacions a diversos territoris com Catalunya, Madrid, Andalusia, Aragó, Astúries, Navarra, País Valencià, Castella i Lleó i recentment ha rebut la petició de companyes de constituir delegació també a Castella La Manxa i Euskadi. Es tracta d’una organització amb diferents federacions que té origen en el context del franquisme, en què es trobaren diferents generacions de dones que van lluitar contra la dictadura amb una clara reivindicació feminista.

Simó ha organitzat campanyes a àmbit europeu, contra el tràfic de dones i menors per a l’explotació sexual, l’avortament lliure i gratuït i el treball digne per les dones a través de l’Esquerra Europea. L’entitat ha impulsat diferents campanyes i la que més èxit ha tingut i és per la que les coneixen, ha estat la d’impulsar la Xarxa Municipis Lliures de Tracta.

Ja en tenen 110 ajuntaments , 5 diputacions (Barcelona, Toledo, Còrdova, Sevilla  i Jaén ), un parlament autonòmic (Navarra).

També és coordinadora de la Xarxa Municipis Lliures de Tracta conjuntament amb l’alcaldessa de l’ajuntament coordinador.

La xerrada s’emmarca en el programa del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones.

 

No Comments

Post A Comment