En marxa el projecte d’instal·lació d’una planta fotovoltaica a l’aparcament de Ses Vinyes

En marxa el projecte d'instal·lació d'una planta fotovoltaica a l'aparcament de Ses Vinyes

En marxa el projecte d’instal·lació d’una planta fotovoltaica a l’aparcament de Ses Vinyes

L’Ajuntament de Maó ha iniciat la licitació del projecte d’instal·lació de cinc pèrgoles fotovoltaiques amb punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i autoconsum col·lectiu a l’aparcament de Ses Vinyes.

El projecte servirà perquè Maó continui avançant en el camí de la transició energètica, una senda iniciada durant el passat mandat des de l’Alcaldia de na Conxa Juanola i la Regidoria de Recursos i Sostenibilitat, encapçalada pel nostre company Rafael Muñoz.

En aquest sentit, Muñoz ha recordat que durant l’anterior legislatura es van dotar d’instal·lacions fotovoltaiques les cobertes del Poliesportiu Municipal, la Residencia Geriàtrica Assistida i les escoletes Cap de Creus, Tramuntana, Es Passerells i Sant Climent, amb una potència total instal·lada per a autoconsum de 150 kW.

Muñoz ha assenyalat que l’objectiu d’aquesta nova iniciativa és “seguir impulsant la transició energètica des de l’Ajuntament i seguir caminant cap a la utilització d’energies netes”, i ha explicat que pròximament se sumaran les instal·lacions fotovoltaiques de les escoles Fontirroig i Sa Graduada.

Demanda energètica dels centres educatius

Aquest projecte es licitarà amb un pressupost de 524.399,96 (IVA inclòs). El 50% del projecte serà finançat per l’IDAE, mentre que el Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Maó aportaran la resta de la inversió, a parts iguals.

La nova instal·lació fotovoltaica per autoconsum prevista a l’aparcament municipal estarà formada per 5 noves pèrgoles amb una potència total instal·lada de 231 kWp i estarà dotada amb 5 punts dobles de recàrrega de vehicles elèctrics. Tindrà una capacitat de generació de 315.000 kWh/any, que equival a la demanda energètica anual de 90 famílies.

Rafael Muñoz ha explicat que aquesta és “una instal·lació que tindrà una taxa de retorn bastant ràpida, gràcies a l’estalvi energètic que suposarà”, ja que està previst que compensi la demanda energètica dels centres educatius propers (CEIP Mare de Déu de Gràcia, CEIP Sa Graduada, CEIP Mateu Fontirroig i escoleta Es Busquerets), així com d’altres equipaments municipals del seu entorn: local de l’AAVV de Camí de Ses Vinyes, pista d’atletisme, Poliesportiu Municipal, Creu Roja o Casa de Ses Aigües, entre d’altres.

Podeu escoltar les declaracions de Rafael Muñoz fent clic aquí. 

No Comments

Post A Comment