Posam fre a la contaminació dels aqüífers modernitzant la xarxa de sanejament

Posam fre a la contaminació dels aqüífers modernitzant la xarxa de sanejament

Seguim treballant des de l’Àrea de Recursos i Sostenibilitat, que lidera el membre d’Ara Maó Rafael Muñoz, per posar fre a la contaminació dels aqüífers gràcies a la renovació i modernització de les xarxes de distribució i sanejament d’aigua.

Precisament aquesta setmana han finalitzat les obres del carrer de Sa Rovellada de Dalt, que han servit per renovar la xarxa de sanejament i aigua potable, així com per construir una xarxa separativa d’aigües pluvials. D’aquesta manera s’ha donat resposta als problemes de filtracions que afectaven els soterranis d’alguns veïns.

“Aquestes obres són imprescindibles per frenar la contaminació per nitrats de l’aigua potable de Maó”, ha assenyalat la batlessa i candidata d’Ara Maó.

En aquesta línia, ha explicat que actuacions com la que s’ha portat a terme a Sa Rovellada de Dalt “permeten donar solució a les pèrdues d’aigua de la xarxa de clavegueram que es filtra i acaba contaminant els aqüífers”.

“Tan important és la gestió de l’aigua potable i el bon ús dels recursos com evitar la contaminació per aigües brutes, que és un dels orígens de l’alt nivell de nitrats que tenim”, ha afegit.

L’Àrea de Recursos i Sostenibilitat ha impulsat també actuacions de modernització de la xarxa de sanejament al carrer La Plana i a un tram de carrer Ciutadella. A més, la connexió a la xarxa de sanejament de Llucmaçanes ha suposat també una millora important en la gestió de l’aigua perquè més de 300 veïns del nucli han pogut deixar d’emprar fosses sèptiques.

Ara Maó acompleix d’aquesta manera al seu programa electoral, que presentava la gestió de l’aigua com una qüestió prioritària. Entre les accions que s’han portat a terme al llarg d’aquesta legislatura destaquen la política de recuperació d’aljubs, la creació de fonts públiques, la reutilització d’aigües per a usos com els de regadius per a zones de la ciutat o l’elaboració d’un estudi detallat sobre la situació dels aqüífers, entre moltes altres.

No Comments

Post A Comment