Presentam el Calendari Intercultural 2023 i la Guia de Maó per a persones nouvingudes

Presentam el Calendari Intercultural 2023 i la Guia de Maó per a persones nouvingudes

Presentam el Calendari Intercultural 2023 i la Guia de Maó per a persones nouvingudes

Des de la regidoria d’Igualtat i Participació Ciutadana, ahir vam presentar la tercera edició del Calendari Intercultural i la nova Guia de Maó per a persones nouvingudes, coincidint amb el Dia contra la Islamofòbia.

L’objectiu de l’almanac és mostrar la diversitat de la societat maonesa actual. En aquest sentit, el Calendari Intercultural és un projecte que reuneix les dates més significatives per als diferents països d’origen i les cultures presents entre la ciutadania maonesa, que inclou les 31 nacionalitats més nombroses amb presència a Maó.

Les festivitats que hi apareixen segueixen tenint en compte les aportacions que persones d’orígens diversos van fer arribar a l’Ajuntament per a la primera edició, a qui es mostra l’agraïment —i se’ls anomena— a la contraportada del calendari.

En el cas particular de Maó, entre els seus més de 30.000 habitants hi ha més de 80 nacionalitats diferents; i aquesta diversitat de nacionalitats, tradicions, religions i idiomes és una riquesa cultural que hem d’aprofitar en benefici de la col·lectivitat.

La regidora d’Igualtat i Participació Ciutadana, Catalina Ferrer, ho destaca així: “L’educació i la sensibilització de la societat són claus per acabar amb la xacra social que suposa l’islamofòbia, però també cal que continuem creant espais de trobada i diàleg on conèixer, reconèixer i aprendre de les cultures i tradicions dels nostres veïns”.

Jornades interculturals

El passat dissabte, va tenir lloc la presentació del cartell de les Jornades Interculturals, que ha organitzat el Servei de Mediació Cultural de la Regidoria d’Igualtat, Participació Ciutadana i Cooperació.

Les jornades tenen l’objectiu de fer partícips les veïnes i els veïns de Maó en els compromisos que l’Ajuntament va adquirir amb la Xarxa Europea de Ciutats contra el Racisme i la Xenofòbia (ECCAR).

Per això, durant el mes de desembre es duran a terme una sèrie d’activitats al voltant de dues efemèrides: el Dia Internacional contra la Islamofòbia (12 de desembre) i el Dia Internacional de les Persones Migrants (17 de desembre).

II edició del Festival de Sopes del Món

A més, per commemorar el Dia de les Persones Migrants s’ha organitzat la II edició del Festival de Sopes del Món, un esdeveniment que simbolitza la varietat de les cultures, representades per les seves sopes.

En aquesta segona edició, que tindrà lloc el 17 de desembre, es comptarà amb la participació de la ciutadania i de diferents entitats:

– Sopa d’Egipte, que prepararan Abeer i Dani

– Dues sopes marroquines: una, de l’Aminata, de l’Associació Shabab; i l’altra, preparada per famílies voluntàries de Càritas

– Dues sopes senegaleses: una, de Noureddine Etmaiti, de l’associació Touba; i una segona, també preparada per persones voluntàries de Càritas

– Una sopa de farigola, que prepararà Glòria García, de l’entitat Cadena de Favores

– Un oliaigo de Francina Seguí, per part de Mans Unides

– Sopa del GOB, que prepararà Maria Tudurí, amb productes de custòdia agrària

Concurs de Fotografia sobre els Drets Humans

El passat dissabte també es va fer entrega dels premis corresponents al I Concurs de Fotografia sobre Drets Humans, que pretén fomentar-ne el coneixement, tot coincidint amb el dia que es commemora la Declaració Universal dels Drets Humans de 1948.

Juan Manuel Rosas es va fer amb el primer premi. La fotografia amb la qual ha guanyat vol representar —segons va indicar el mateix autor, en la seva candidatura— el dret a la llibertat d’expressió. El jurat també va voler atorgar una menció especial a l’obra Dret a l’asil, de Beatriz Burgos Domènech.

Van integrar el jurat les persones següents: Biel Olivar, representant d’Amnistia Internacional; Clàudia Pons, membre del Fons Menorquí de Cooperació; Alicia Reus,  professional de la fotografia i professora de l’Escola d’Art de Menorca; la regidora Catalina Ferrer, que ha presidit el jurat; i Laura Balmes, tècnica de l’Ajuntament que ha actuat com a secretària, amb veu però sense vot.

CALENDARI INTERCULTURAL DE MAÓ 2023

No Comments

Post A Comment