Presentam el programa de Sant Jordi 2022

L’Ajuntament de Maó presenta el programa d’activitats del Dia del Llibre

Presentam el programa de Sant Jordi 2022

Aquesta setmana hem presentat el programa de Sant Jordi 2022, que hem preparat des de l’Ajuntament de Maó. Les activitats s’estendran més enllà del Dia del Llibre, del 19 al 26 d’abril, amb propostes relacionades amb el món de la lectura, organitzades no només per l’Ajuntament, sinó també per les llibreries i altres institucions de la ciutat, com l’Ateneu de Maó i la Biblioteca Pública.

Teatre, cinema, música, contacontes, presentacions de llibres i conferències farceixen el programa. Entre aquestes activitats destaca la Fira del Llibre, amb participació de llibreries, floristeries, entitats editores i la Biblioteca Pública de Maó. Es durà a terme el divendres 22 i el dissabte 23 d’abril, de 10.00 a 20.00 hores, al carrer Nou, s’Arravaleta i la plaça de la Constitució.

Enguany, a més, aprofitant l’exposició “Monstres”, de Joan Fontcuberta, a Ca n’Oliver, que conté un apartat dedicat al llibre Farenheit 451 i a la censura de llibres, es projectarà la pel·lícula del mateix títol, a l’Ateneu de Maó, el dia 19 d’abril, a les 20.00 hores. També s’hi relaciona el debat “Llibres, pensament i censura”, del dia 26 d’abril, a les 19.00 hores, a Ca n’Oliver, al qual intervindran el filòleg Joan López Casasnovas i el poeta Pere Gomila, amb organització a càrrec de l’Ajuntament.

Amb motiu d’aquesta cita, Maó també acollirà una marató de lectura pública d’El primer home, d’Albert Camus, que organitza Trobades & Premis Mediterranis Albert Camus, en col·laboració amb l’Ajuntament. Serà el dissabte 23 d’abril, de 10.00 a 13.30 hores i de 16.00 a 20.00 hores, a la plaça de la Conquesta, amb inscripció prèvia a la pàgina web www.trobadescamus.com.

Finalment, el diumenge 24 d’abril, a les 13.00 h, a l’església de Sant Climent, s’ha programat l’obra Metamorfosi, una creació poètica i musical ideada amb la col·laboració de l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca.

La tinenta d’Alcaldia de Cultura, Conxa Juanola, ha valorat que enguany la fira se celebri durant dos dies: “Recuperam el pols després de dos anys de situació anormal; i volem destacar que, gràcies al fet que Sant Jordi cau en dissabte, podem celebrar dos dies de fira. Són un total de 16 activitats culturals d’alt nivell, entre les quals hem de destacar les 12 hores de lectura d’El primer home, d’Albert Camus, i la taula debat sobre la censura, en el marc de l’exposició de Joan Fontcuberta. Creim que és un programa molt interessant, que intenta donar cabuda a diverses activitats per a diferents interessos i edats”.

Per la seva banda, el director de la Biblioteca Pública de Maó, Pau Salord, ha valorat positivament que aquesta entitat torni al carrer per Sant Jordi: “Estem molt contents de tornar al carrer, després de dos anys. Des de la Biblioteca, en lloc de vendre, intentarem que la gent que no pugui comprar també pugui tenir llibres i disposar de les mateixes novetats literàries que ofereixen les llibreries”.

Per últim, el representant dels llibreters, Vicente Cajuso, s’ha mostrat convençut que l’activitat atraurà un nombrós públic: “Creim que vindrà molta gent i que podrem vendre molts de llibres. A mi, m’agrada vendre; som comerciant per naturalesa; però vendre llibres m’aporta una doble satisfacció, perquè saps que ajudes a culturitzar la gent”.

No Comments

Post A Comment