Presentam una moció sol·licitant la no eliminació de la Comissió de Medi Ambient a les Balears

Presentam una moció sol·licitant la no eliminació de la Comissió de Medi Ambient a les Balears

La recent notícia que el Govern de les Illes Balears vol eliminar la Comissió de Medi Ambient ha fet saltar totes les alarmes, especialment d’aquelles entitats i persones que són sensibles a la conservació del territori i del medi ambient a les nostres illes.

La possibilitat d’eliminació de l’esmentat òrgan col·legiat, amb l’excusa de la simplificació administrativa, és una molt preocupant passa més de la deriva que mostra aquest govern en relació amb la natura i el medi en el qual vivim. En uns moments en què la preocupació pel futur és global, i on governs de tots els colors polítics debaten com enfrontar-se als canvis ambientals que poden condicionar la nostra vida, la dels nostres fills i nets, el govern balear del PP, que compta amb el suport de Vox, decideix eliminar qualsevol trava per seguir el mateix model que ens està conduint a la pobresa social.

La Comissió, on es valoren els plans i projectes que necessiten declaració d’impacte ambiental, compta amb la participació i interlocució de diferents organismes públics (entre els quals els representants dels ajuntaments i dels consells insulars), tècnics i entitats ciutadanes, participació democràtica que garanteix una major riquesa i profunditat en el debat i posterior decisió, i és una
garantia contra la corrupció i la pressió dels lobbies amb interessos econòmics molt concrets que passen per damunt dels interessos generals dels ciutadans. Aquesta eventual eliminació significaria, a més, eliminar la veu i el vot dels representants de Menorca en els temes ambientals.

A les Balears les trames urbanístiques han anat moltes vegades de la mà de la corrupció i han servit per especular i engreixar les grans fortunes, sense garantia de transparència. El fet que els projectes amb impacte en el medi passin per aquest òrgan fa que no hi hagi el perill d’afavorir interessos particulars moltes vegades foscos.

El Govern està utilitzant l’argument de la simplificació administrativa per a l’eliminació de la Comissió de Medi Ambient, que no és més que una mala excusa per a justificar-ne l’eliminació si tenim en compte que el fet que passi per aquesta Comissió no significa, quant a temps, més que una part insignificant en un procediment administratiu que, si es perllonga en el temps, és generalment per la complexitat dels projectes avaluats i moltes vegades per les mateixes deficiències d’aquests projectes.

 

No Comments

Post A Comment