Proposam la creació de 200 nous horts urbans

horts urbans Maó

Proposam la creació de 200 nous horts urbans

En aquest mandat passat s’ha aprovat l’habilitació d’un total de 120 horts urbans al Camí d’en Guixó, que s’afegiran als 45 ja creats, espais que l’Ajuntament posa a disposició del veïns com a espai d’oci i també destinat a l’autoabastiment alimentari, amb pràctiques agràries respectuoses amb el medi.

Els horts urbans aporten importants beneficis ambientals a la ciutat, ja que valoritzen les zones verdes municipals en desús, convertint-les en espais productius i apropant l’àmbit rural a la ciutadania, fet que també permet fomentar la biodiversitat i millorar paisatgísticament l’entorn urbà.

Per altra banda, tenen un marcat caràcter social, ja que les persones usuàries hi troben un espai de convivència, interrelació i aprenentatge, on poden cultivar els seus propis aliments, sempre amb criteris d’agricultura ecològica.

Què proposam?

La proposta d’Ara Maó és posar a disposició de la gent un total de 200 horts més, en els quals es potenciarà també la recuperació i la preservació de les varietats vegetals locals, així com uns espais que han de servir com a zones d’ombra en èpoques d’altes temperatures.

No Comments

Post A Comment