Proposam la creació d’un pol d’atracció de petites i mitjanes empreses tecnològiques i de la indústria del coneixement al voltant de l’antiga fàbrica Codina

Ara Maó aposta per la creació d'un pol d’atracció de petites i mitjanes empreses tecnològiques i de la indústria del coneixement al voltant de l’antiga fàbrica Codina

Proposam la creació d’un pol d’atracció de petites i mitjanes empreses tecnològiques i de la indústria del coneixement al voltant de l’antiga fàbrica Codina

Un dels eixos principals del programa electoral d’Ara Maó per a les pròximes eleccions és el que fa referència a la diversificació de l’economia i la creació de nous nínxols d’ocupació.

Per una banda, consideram que Maó, i l’illa de Menorca en general, no poden dependre d’una economia centrada en el monocultiu turístic, que genera importants externalitats i no representa una aposta de futur.

D’altra banda, creim que és urgent fer la transició cap a una economia en la qual tinguin cabuda els nostres fills i filles. És una realitat que els joves menorquins que se’n van a estudiar fora, tenen cada vegada més dificultats per retornar, per la manca d’opcions laborals de qualitat.

Per tot açò, és necessari que l’Ajuntament esdevingui un agent actiu, que apliqui mesures atrevides i innovadores, que serveixin per revertir aquesta situació i ens atraquin al futur que volem per a tots i totes. Hem de crear les condicions perquè els nostres joves puguin retornar a Menorca i tenguin un futur laboral digne.

Com ho farem?

Des d’Ara Maó proposam la creació d’un pol d’atracció de petites i mitjanes empreses tecnològiques i de la indústria del coneixement al voltant de l’antiga fàbrica Codina, l’edifici industrial més important de Maó.

Aquest bell edifici, dissenyat per l’arquitecte Francesc Femenías l’any 1918, és un símbol de la importància de l’activitat industrial al Maó principis del segle XX i pot esdevenir un emblema de la recuperació de la indústria del segle XXI: la indústria del coneixement.

L’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), la investigació i el coneixement, són sectors amb capacitat de creació de riquesa i de futur inqüestionables, i el nostre municipi pot i ha d’oferir un entorn favorable per al seu desenvolupament.

Per tal d’aconseguir-ho, introduirem els canvis necessaris en la normativa urbanística, com la modificació del PGOU i la priorització d’usos, i impulsarem mesures fiscals positives i de col·laboració público-privada que afavoreixin la implantació de les empreses.

A més, la iniciativa permetrà la regeneració urbana de la zona i significarà l’impuls d’una barriada de Maó que mereix una major atenció.

No Comments

Post A Comment