Instal·lam tres radars ‘pedagògics’ al carrer de Sant Josep i al camí de Trepucó

Instal·lam tres radars ‘pedagògics’ al carrer de Sant Josep i al camí de Trepucó

Des de l’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament de Maó hem instal·lat tres radars pedagògics – també coneguts com a ‘smiles’ – per millorar la seguretat viària a dos punts conflictius del municipi.

L’actuació ha consistit en la instal·lació de dos senyals lluminosos de caràcter pedagògic al carrer de Sant Jordi i al Camí de Trepucó, que indiquen la velocitat a la qual circulen els cotxes, i que en cap cas serveixen per imposar sancions.

D’aquesta manera, si el conductor transita a una velocitat adequada, a la senyal apareix una cara somrient de color verd. En canvi, si el conductor supera el límit de velocitat, els números es mostren en color vermell i apareix un rostre enfadat.

El regidor de Zones verdes, Camins i Mobilitat, Manolo Lora, explica l’efecte d’aquest tipus de dispositius en la seguretat viària: “Està demostrat que aquests tipus de radars tenen un efecte educatiu i sensibilitzador als conductors. Tot i que són conscients que no seran multats, el fet de veure un senyal que els indiqui la velocitat a la que circulen de color vermell, els fa recordar que estan infringint la norma i tendeixen a reduir la marxa”.

Millora de la seguretat en punts conflictius

En el cas del carrer Sant Josep, l’actuació respon a una demanda de l’associació de veïns. Així, en aquesta via en la qual la velocitat de circulació màxima permesa és de 20 kilòmetres per hora, a partir que es transita a més de 20 km/h, el senyal lluminós demana que es moderi la velocitat.

En el cas del camí de Trepucó, on s’han instal·lat dos dispositius, va ser a petició dels centres educatius de la zona, perquè es tracta d’una via molt transitada per estudiants. Aquí, a partir del moment en què els vehicles circulen a més de 20 km/h, apareix al radar un senyal lluminós, de color vermell, amb una cara maleita.

No Comments

Post A Comment