Refugiats i acolliment

Refugiats i acolliment

Totes les autoritats europees han de comprometre’s en ferm a posar remei a aquesta barbàrie de dimensions col·lossals que suposa l’èxode de persones que fugen de la guerra a Síria. No pot ser que mirem cap a una altra banda. El drama és tan gros que es desborda, i la curtesa de mires dels dirigents europeus fa que no es disposi de solucions. I són totes les administracions que s’han d’implicar en aquest tema tan seriós: els estats, les regions, els pobles. No podem quedar impassibles davant un estat d’emergència com aquest. Per sort, les iniciatives que aborden la qüestió i s’han abocat de ple a acollir els refugiats ens donen un alè de confiança.

No podem consentir, per humanitat i justícia, que no es faci res davant aquesta situació. I l’Estat, que és qui més tindria a dir, ha de moure fitxa de forma més valenta. En canvi, rebent només un 1,6 % de peticions d’asil respecte tot Europa, és incapaç d’accelerar el procés, que pot arribar a durar dos anys per acceptar l’asil. La situació s’ha desbordat, i els fets greus demanen respostes valentes.

Ara Maó considera que no podem quedar expectants davant el que succeeix, i ens sentim satisfets pel fet que Maó s’hagi convertit, com ho han fet altres ciutats properes, en muncipi d’acollida: per justícia, per història, per humanitat.

No Comments

Post A Comment