
26 juny Reivindicam la millora de les instal·lacions municipals i una ciutat més còmoda
Ara Maó reivindica una vegada més la seva aposta per adequar i millorar les instal·lacions municipals i per aconseguir una ciutat més amable i còmoda.
Per tot això, des de l’Ajuntament es destinaran gairebé 500.000 euros a la construcció d’una nova piscina al Poliesportiu, una inversió que millorarà notablement el servei d’un dels edificis més emprats del municipi.
Així i tot, no és la primera actuació que es duu a terme al Poliesportiu. La primera inversió que es va realitzar va anar encaminada a reduir el consum elèctric, un altre de les prioritats en les quals creu fermament Ara Maó. En aquest sentit es van instal·lar plaques solars que han de permetre un estalvi del 25 per cent de l’energia que consumia aquest equipament.
Posteriorment, es van dur a terme accions destinades a condicionar l’edifici actual com l’arranjament de les dues torres de la façana que van resoldre els problemes d’aluminosi que n’afectaven la part superior.
En aquesta mateixa línia, l’Ajuntament dura a terme petites millores a diversos centres educatius, així com al Geriàtric, on també es van instal·lar plaques fotovoltaiques, que han de suposar la reducció del 18 per cent el consum anual, i s’han realitzat actuacions com l’arranjament de les cobertes, la modernització dels dos ascensors i el canvi del muntacàrregues.
Ara Maó defensa també una ciutat especialment pensada per a les persones, amb zones d’aparcament que permetin als ciutadans accedir a peu amb facilitat a la zona del centre històric.
Seguint aquest model, l’Ajuntament ha projectat la construcció de dos nous aparcaments públics, un a Dalt Sant Joan, valorat en prop de 330.000 euros, i un altre als carrers Pere Ballester i Monjo i Pons, amb un pressupost d’uns 100.000 euros.
Aquestes actuacions van en la línia de millorar la mobilitat de la ciutat, una de les propostes que ja incloíem en el nostre programa polític. La formació vol una Maó més sostenible i per aquest motiu, és necessari dur a terme polítiques de mobilitat que tinguin en compte qüestions mediambientals, educatives, urbanístiques, de circulació o de veïnatge, entre d’altres. Tot això implica aconseguir que l’opció de deixar els vehicles a les bosses d’aparcament que es troben al voltant del centre sigui la més viable per al ciutadà. D’aquesta manera s’evita el trànsit innecessari i es fomenta el desplaçament a peu i l’ús de transport públic entre barris.
No Comments