
17 nov. Repassam l’activitat cultural dels darrers mesos a Maó
Els darrers mesos, des de les diferents regidories gestionades per Ara Maó (Cultura, Igualtat, Joventut, Política Lingüística…), hem organitzat i col·laborat en un un ampli programa d’actes. Feim un repàs als més destacats.
Exposició mujeres en Etiopia
El Claustre del Carme va acollir l’exposició Mujeres de Etiopía, del fotògraf José Prieto Barranco. L’organització de l’exposició va ser càrrec de la UNED i va comptar amb l’ajuda de l’ONG ADS. Va servir per recollir donacions per col·laborar en la millora de l’accessibilitat de l’aigua potable a Etiòpia i en la millora de la vida de les nenes que es veuen obligades a transportar aigua potable a costa de la seva salut i educació.
Concert de Franca Masu
La cantant algueresa Franca Masu va actuar a l’Orfeó Maonès el passat 20 d’octubre, per presentar el seu darrer treball discogràfic, “Cordemar’.
L’entrada al concert var ser gratuïta i el cost de l’activitat el van assumir les àrees de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Maó i el departament de Cultura del Consell Insular de Menorca.
Fira del Llibre en Català
Els dies 14 i 15 d’octubre, la plaça de la Constitució de Maó va acollir la Fira del Llibre en Català, que va comptar amb un ampli programa d’activitats, que van incloure presentacions de llibres, concursos, tallers i espectacles teatrals.
X Festival de Música Antiga de Maó
Enguany, el Festival de Música Antiga de Maó ha arribat a la desena edició. L’esdeveniment, organitzat pel grup La Galatea amb la col·laboració de l’Ajuntament de Maó, va comptar amb un total de cinc concerts, dues conferències, un concert-xerrada, dues classes magistrals, a banda del concert final que es va fer al Teatre Principal.
Mutant el Myotragus
El mes de juny es va inaugurar el mural ‘Mutant el Myotragus’, un projecte pensat i elaborat per les artistes menorquines Carme Gomila, Maria Barceló, Anna Gornès i Ester Villaescusa.
El projecte es va poder veure durant els mesos d’estiu, i consistia en una fotografia de grans dimensions acompanyada d’una llegenda explicativa.
La primera tinenta d’Alcaldia de Cultura, Conxa Juanola, va explicar que “es tracta d’una proposta que a partir d’un bodegó ple d’elements típics de Menorca, fa una lectura crítica i irònica, i amb un llenguatge molt literari, posa els menorquins i les menorquines davant el mirall”.
Exposició ‘Elogi de la taula. Menorca ciclòpia’
Del 8 d’octubre al 8 de gener, Ca n’Oliver acull l’exposició «Elogi de la taula. Menorca ciclòpia», comissariada per Carles Jiménez. Es tracta d’una proposta al voltant de la taula com a monument (memento) que reuneix conceptes com memòria, ritu, cosmos, símbol i paisatge. La taula com a màxima expressió d’unes construccions úniques i exclusives de Menorca inserides en els recintes de taula i que conformen una de les majors densitats de jaciments arqueològics del món.
No Comments