Repassam l’activitat cultural dels darrers mesos a Maó

Repassam l'activitat cultural de Maó dels darrers mesos

Repassam l’activitat cultural dels darrers mesos a Maó

Els darrers mesos, des de les diferents regidories gestionades per Ara Maó (Cultura, Igualtat, Joventut, Política Lingüística…), hem organitzat i col·laborat en un un ampli programa d’actes. Feim un repàs als més destacats.

Exposició mujeres en Etiopia

El Claustre del Carme va acollir l’exposició Mujeres de Etiopía, del fotògraf José Prieto Barranco. L’organització de l’exposició va ser càrrec de la UNED i va comptar amb l’ajuda de l’ONG ADS. Va servir per recollir donacions per col·laborar en la millora de l’accessibilitat de l’aigua potable a Etiòpia i en la millora de la vida de les nenes que es veuen obligades a transportar aigua potable a costa de la seva salut i educació.

Concert de Franca Masu

La cantant algueresa Franca Masu va actuar a l’Orfeó Maonès el passat 20 d’octubre, per presentar el seu darrer treball discogràfic, “Cordemar’.

L’entrada al concert var ser gratuïta i el cost de l’activitat el van assumir les àrees de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Maó i el departament de Cultura del Consell Insular de Menorca.

Franca Masu és una de les principals figures del ressorgiment de la cançó algueresa d’arrel catalana, i la seva música combina un profund sentit de la tradició amb una contemporaneïtat oberta al mestissatge, que li serveix per recuperar cançons populars italianes i de l’Alguer, combinades amb fados, tangos i composicions pròpies, plenes de reminiscències jazzístiques.
Masu ja va actuar a Maó l’any 2018, en el marc del programa d’actes que va preparar la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament per celebrar el Dia de la Dona.

Fira del Llibre en Català

Els dies 14 i 15 d’octubre, la plaça de la Constitució de Maó va acollir la Fira del Llibre en Català, que va comptar amb un ampli programa d’activitats, que van incloure presentacions de llibres, concursos, tallers i espectacles teatrals.

Fira del Llibre en Català de Maó

X Festival de Música Antiga de Maó

Enguany, el Festival de Música Antiga de Maó ha arribat a la desena edició. L’esdeveniment, organitzat pel grup La Galatea amb la col·laboració de l’Ajuntament de Maó, va comptar amb un total de cinc concerts, dues conferències, un concert-xerrada, dues classes magistrals, a banda del concert final que es va fer al Teatre Principal.

Festival de música antiga de Maó

Mutant el Myotragus

El mes de juny es va inaugurar el mural ‘Mutant el Myotragus’, un projecte pensat i elaborat per les artistes menorquines Carme Gomila, Maria Barceló, Anna Gornès i Ester Villaescusa.

El projecte es va poder veure durant els mesos d’estiu, i consistia en una fotografia de grans dimensions acompanyada d’una llegenda explicativa.

La primera tinenta d’Alcaldia de Cultura, Conxa Juanola, va explicar que “es tracta d’una proposta que a partir d’un bodegó ple d’elements típics de Menorca, fa una lectura crítica i irònica, i amb un llenguatge molt literari, posa els menorquins i les menorquines davant el mirall”.

Mutant el Myotragus’

Exposició ‘Elogi de la taula. Menorca ciclòpia’

Del 8 d’octubre al 8 de gener, Ca n’Oliver acull l’exposició «Elogi de la taula. Menorca ciclòpia», comissariada per Carles Jiménez. Es tracta d’una proposta al voltant de la taula com a monument (memento) que reuneix conceptes com memòria, ritu, cosmos, símbol i paisatge. La taula com a màxima expressió d’unes construccions úniques i exclusives de Menorca inserides en els recintes de taula i que conformen una de les majors densitats de jaciments arqueològics del món.

No Comments

Post A Comment