S’aprova la nostra moció sobre l’adhesió de la policia local de Maó al sistema VioGén

S’aprova la nostra moció sobre l’adhesió de la policia local de Maó al sistema VioGén

La violència masclista persisteix com una de les problemàtiques socials més preocupants a l’Estat Espanyol, malgrat els grans esforços que han fet les diverses institucions i organitzacions.

El Sistema de Seguiment Integral de Casos de Violència de Gènere (Sistema VioGén), de la Secretaria d’Estat del Ministeri de l’Interior, es va posar en funcionament el 26 de juliol del 2007, en compliment de l’establert a la Llei Orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere.

Els objectius del VioGén són, entre d’altres, integrar la informació, fer predicció del risc, realitzar el seguiment i protecció de les víctimes a tot el territori nacional i, estar al corrent de qualsevol incidència o esdeveniment que pugui posar en ric la integritat de la víctima i dels seus fills i filles.

La respostes dels diferents cossos de seguretat de l’Estat, és molt positiva, encara que la policia local, en molts municipis del territori espanyol, no està adherida, la qual cosa suposa una limitació en la coordinació i eficàcia de les mesures de protecció. És el cas del nostre municipi, i mentre Ara Maó ha estat al capdavant de la regidoria d’Igualtat s’ha insistit per assolir aquesta adhesió, a la
regidoria responsable de la policia local de Maó. Ara Maó defensa que aquesta adhesió és essencial per a protegir d’una manera integral i eficaç a les dones víctimes de la violència masclista del nostre municipi. A hores d’ara, de les 180 dones residents a Menorca i d’alta a VioGén, 90 són de Maó.

Es per això que no volem desistir de la insistència en la necessitat de l’adhesió, i deixar de sentir excuses per no dur-la a terme, i si ho vam fer des de la nostra posició quan formàvem part de l’equip de Govern, ho seguirem fent des de l’oposició, mentre no es faci efectiva.

El Diari Menorca va informar de l’adhesió a la Plataforma d’Alaior, Ferreries i Sant Lluís en data 30 de març de 2023, de l’adhesió d’Es Castell en data 16 d’abril de 2024 i de l’adhesió d’Es Mercadal en data 28 d’abril de 2024. No s’entén que Maó encara no s’hagi adherit, tenim en compte el nombre de casos actius del nostre municipi i sí ho hagin fet, en poc més d’un any, la majoria de municipis de la nostra illa.

Per aquests motius vam instar a l’equip de govern a fer les gestions necessàries davant el Ministeri l’Interior per a formalitzar el conveni d’adhesió de l’Ajuntament de Maó a la Plataforma VioGén en el menor temps possible i a donar compte d’aquesta adhesió al Consell Municipal d’Igualtat.

Malgrat l’abstenció del PSOE, es va aprovar la nostra moció amb el vot favorable del PP.

 

No Comments

Post A Comment