El Servei de Salut adjudica les obres de la segona fase de la reforma de l’Hospital Verge del Toro

El Servei de Salut adjudica les obres de l’Hospital Verge del Toro de Maó

El Servei de Salut adjudica les obres de la segona fase de la reforma de l’Hospital Verge del Toro

El Servei de Salut ja ha adjudicat la segona fase de les obres de recuperació de l’antic Hospital Verge del Toro per converitr-lo en un nou centre sociosanitari.

L’adjudicació és un nou pas endavant per recuperar aquest antic immoble i tornar-lo a posar al servei de la societat maonesa i menorquina.

Una conquesta social que ha estat possible gràcies a l’arribada d’Ara Maó al govern municipal, l’any 2015, i al convenciment a l’hora de defensar la necessitat de convertir-lo en un centre sociosanitari.

Reforma de l’interior

Les obres han estat adjudicades a l’empresa Acciona per un import d’11.995.066 euros, i es preveu que les feines comencin el mes de maig i es prolonguin durant almenys dos anys.

Aquesta segona fase del projecte consisteix a reformar l’interior de l’edifici segons el projecte arquitectònic. La reforma preveu una superfície útil de 5.101 m2, 60 habitacions i entre 60 i 90 llits.

El centre acollirà una àrea d’hospitalització amb quatre unitats (una per planta), una àrea ambulatòria —amb un hospital de dia, consultes externes i una unitat d’estimulació cognitiva— i una àrea de suport clínic.

Així mateix, es crearan espais per a proves radiològiques (convencionals i ecografies clíniques), per a la farmàcia (dispensació i suport a la prescripció) i per al laboratori (extracció), a més d’altres àrees, com la destinada a la gestió dels pacients (vestíbul, admissió, arxiu, tanatori), una àrea social (menjadors, vestidors, sala multiconfessional) i una àrea logística i de serveis generals (administració, subministrament i magatzem, cuina, llenceria i bugaderia, residus, manteniment…).

 

No Comments

Post A Comment