S’inicia la instal·lació de 5 pèrgoles amb punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i autoconsum col·lectiu

Instal·lació de 5 pèrgoles amb punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i autoconsum col·lectiu

S’inicia la instal·lació de 5 pèrgoles amb punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i autoconsum col·lectiu

El dilluns 27 de setembre, van començar les feines prèvies per a la instal·lació de 5 pèrgoles amb punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i autoconsum col·lectiu, a l’aparcament municipal Ses Vinyes. L’objectiu d’aquesta iniciativa és convertir Maó en una ciutat puntera en la transició ecològica i en el consum d’energies netes.

Pel que fa al pressupost d’aquest projecte, s’ha licitat per 524.399,96 euros. El 50% de la inversió és finançat per l’IDAE, mentre que el Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Maó aporten la resta de la inversió, a parts iguals. Cal assenyalar que es tracta d’una inversió amb una taxa de retorn bastant ràpida, gràcies a l’estalvi energètic i econòmic que suposarà.

La nova instal·lació fotovoltaica per autoconsum estarà formada per 5 noves pèrgoles amb una potència total instal·lada de 231 kWp i estarà dotada amb 5 punts dobles de recàrrega de vehicles elèctrics. Tindrà una capacitat de generació de 315.000 kWh/any, que equival a la demanda energètica anual de 90 famílies.

Està previst que compensi la demanda energètica dels centres educatius propers (CEIP Mare de Déu de Gràcia, CEIP Sa Graduada, CEIP Mateu Fontiroig, Escoleta Es Busquerets) i d’altres equipaments municipals que quedin en el seu entorn (Local de l’AAVV de Camí de Ses Vinyes, Pista d’Atletisme, Poliesportiu municipal, Creu Roja o Casa de Ses Aigües, entre d’altres).

Per altra banda, l’Ajuntament ha decidit trasplantar els 39 arbres que, actualment, hi ha en aquest aparcament, fins a la zona verda ubicada al costat de l’institut Maria Lluïsa Serra.

No Comments

Post A Comment