Sobre el maquillatge de les propostes a plens

Sobre el maquillatge de les propostes a plens

Tot i compartir el fons de la petició, que els estudiants menorquins gaudesquin del descompte de l’autobús de l’aeroport i la universitat a Palma, l’oportunisme i la incoherència han de ser destapats

Amb la modificació de la Llei de capitalitat, l’actual pacte de Govern apostava per introduir canvis beneficiosos per als menorquins i menorquines, així com per a la gent d’Eivissa i Formentera. Era en referència a la bonificació del transport en autobús des de l’aeroport o el port cap al centre de Palma, i també des de Palma cap a la Universitat. Tanmateix, en el seu moment, el PP, en el Parlament, va votar en contra de la proposta de modificació, que incloïa aquestes mesures. Deien que era discriminatori.

Es veu, però, que les tornes han canviat. I si la precampanya electoral ja ha començat, més valen segons quines jugades. Així, el PP de Maó, en contra del que va votar el PP de Balears en el Parlament en la modificació de la Llei de capitalitat, duu una proposta al ple de l’Ajuntament perquè es faci efectiva una proposta no de Llei al Parlament, presentada per ells mateixos però amb poca consonància amb el que van votar en el seu moment, perquè es duguin a terme aquests descomptes justos per a tots els illencs. Avui dia, per a una persona menorquina anar en autobús de l’aeroport a Palma li costa boni 5 vegades més que a un empadronat a la capital. I no és just.

Des d’Ara Maó, idò, estalonam la proposta. El Govern de les Illes Balears ha de fer feina perquè es faci efectiva la igualtat de tots els illencs: la universitat i l’aeroport són de tots els que habitam a l’arxipèlag. S’ha de seguir en la línia iniciada. Tot el suport al PP de Maó, en aquest sentit. Ara, aquestes jugades poc ajuden al joc net de la política.

Cosa semblant succeeix amb una altra proposta de moció, que demanen una cosa ja acordada prèviament entre l’equip de govern i un club: la col·laboració econòmica de l’Ajuntament al Club de Tir Olímpic de Maó per a les instal·lacions. A més, com a cosa curiosa, ho fan demanant una subvenció nominativa, contra les quals han abominat durant els dos darrers anys.

No volem deixar passar l’oportunitat d’explicar aquestes qüestions, a la vegada que pretenem seguint fent feina en favor del nostre municipi.

 

No Comments

Post A Comment